OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS la klo 16.00

Kuopion Palloseuran tiukka mestaruusjahti jatkuu lauantaina Espoossa

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran kalenteriviikko jatkuu tiiviillä ottelutahdilla. KuPS matkustaa perjantain aikana Espooseen valmistautumaan lauantain liigaottelua varten, jossa vastassa on kova kotijoukkue FC Honka. Syksyn loppusarjan 22. sarjakierroksen ottelun pelipaikkana on Tapiola N1 ja mestaruuden mahdollisesti ratkaisevaa jännittävää vierasottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Vierasvoitto Espoosta kruunaisi KuPS-joukkueen liigamestaruuden

Kuopiolaisilla on parhaillaan menossa tiukka otteluviikko: viime sunnuntaina ohjelmassa oli Suomen cupin finaali, keskiviikkona taisteltiin PK-35 Vantaan kanssa ja nyt kohdataan neljäntenä oleva Honka. Pelaamisen, palautumisen, treenaamisen ja matkustamisen onnistunut yhdistäminen on jälleen avainasemassa tämän kalenteriviikon aikana. Loppuviikon treeneissä on haettu lisää energiaa ja intohimoa lauantain liigapeliä varten, jotta ottelusta onnistuttaisiin kairaamaan voitokas lopputulos.

”Henkinen panostus ja tietty ilo on tärkeää ja ne ovat näkyneet kaikista pelaajista myös loppuviikon treeneissä. Meillä on edelleen kaksi ottelupalloa jäljellä, eikä mitään ole vielä menetetty”, päävalmentaja Pauliina Miettinen muistuttaa. KuPS johtaa loppusarjaa neljän pisteen suuruisen etumatkan turvin ja vierasvoitto Espoosta varmistaisi tämänvuotisen liigamestaruuden. Tasapeli ei tule siihen todennäköisesti riittämään, joten lauantaina on edessä kova kamppailu pronssimitalista taistelevan Hongan kanssa. Sarjakakkosena oleva HJK pelaa samaan aikaan omaa vierasotteluaan HPS:n kentällä ja sen ottelun lopputulos tulee vaikuttamaan suuresti tämän kauden loppuratkaisuun.

Honka tulee tarjoamaan kuopiolaisille tiukan pelillisen haasteen

”Honka taistelee kotonaan mitalista ja on motivoitunut pelaamaan. Tulee tiukka ottelu, tietyn tasoeron pitäisi kuitenkin näkyä. Meidän pitäisi pystyä pallonhallintaan jopa paremmin ja enemmän kuin Vantaa-ottelussa. Hongan hyökkäyspäässä löytyy vaaraa, meidän on otettava heiltä aseet pois ja omista maalipaikoista on viimeisteltävä huolella. Paikkoja ja murtautumisia tulee pelin aikana varmasti ja peli pitää saada lopullisesti tapettua sitä kautta”, päävalmentaja korostaa.

Kukaan ei saa mitään ilmaiseksi syksyn tiukassa loppusarjassa, eikä pisteitä saavuteta helpolla Espoostakaan. PK haastoi kuopiolaisia sitkeällä yrittämisellään ja hyvällä pallollisella osaamisellaan onnistuen siinä hyvin. Samantapainen pelillinen haaste on edessä nytkin.

”Energiataso oli meillä sinänsä ihan hyvä Vantaa-ottelussa, emme vaan saaneet iskettyä vastustajaa kanveesiin. Vähän nousi jalkaa pois kaasulta eikä viimeisiä minuutteja osattu oikein pelata. Lopullinen skorpionin isku jäi siten antamatta. Voittoon tarvitaan jälleen hyvä peli. PK-ottelu oli meiltä ihan hyvä peli, jalkaa ei kuitenkaan voi ottaa pois kaasulta ja omista paikoista pitää tehdä maalit. Meillä riitti energiaa hyökätä loppuun asti, pelin loppu oli enemmänkin henkinen ja psykologinen asia. Lopussa meillä oli joitain hieman huolimattomia valintoja, pelissä pitää pienetkin yksityiskohdat hoitaa hyvin”, päävalmentaja muistuttaa. Puolustaja Hannah Shartsin yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja hän on lauantaina jälleen valmennusjohdon käytettävissä