OTTELUENNAKKO: FC Gintra – KuPS to klo 15.00

Kuopion Palloseura on valmis historialliseen ensimmäiseen europeliinsä

Subway Kansallisen Liigan mestarijoukkue 2021 Kuopion Palloseura saavuttaa tällä viikolla uutta kuopiolaista jalkapallohistoriaa. Pian satavuotias kuopiolaisseura pelaa historiansa ensimmäisen ottelun naisten eurocupeissa. KuPS kohtaa torstaisessa mestareiden liigan alkukarsintaottelussa liettualaisen FC Gintran ja pelipaikkana on Puolassa sijaitseva Lodzin kaupunki.

UEFA Women’s Champions Leaguen alkukarsintaryhmä 5:n (Group 5) ensimmäinen ottelu FC Gintra – KuPS alkaa Stadion Miejski:llä paikallista alkaa kello 14.00 (CET) eli kello 15.00 Suomen aikaa. Ottelun voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun ja ottelun häviäjä pelaa sunnuntaisessa pronssipelissä.

Neljän joukkueen voimin pelattavassa miniturnauksessa on kilpailullisena panoksena yksi jatkopaikka seuraavaan mestareiden liigan karsintavaiheeseen: vain turnausvoittaja etenee jatkoon ja kolmen muun osallistujajoukkueen europelit päättyvät tältä kesältä tähän.

Hieno ottelu tulossa kaikille KuPS-pelaajille

Torstaisessa ottelussa ei ole ilmiselvää ennakkosuosikkia. Kotijoukkueena pelaava FC Gintra on voittanut 20 kertaa kotimaansa mestaruuden ja on sen johdosta ollut vakiovieras eurokentillä. Seura panostaa joka vuosi nimenomaan europeleihin ja tässä turnausjoukkueessa pelaa peräti 12 ulkomaalaista pelaajaa, joista suurin osa on amerikkalaisvahvistuksia. Liettualaisjoukkue on varmasti jälleen valmis europelien haasteisiin. KuPS on nyt mukana ensimmäistä kertaa uutena Suomen mestarina, mutta pelaajat ovat aiempina vuosina hankkineet runsain mitoin kovaa kansainvälistä pelikokemusta eri maiden ja eri ikäluokkien maajoukkueiden riveissä.

Kuopiolaisten valmennusjohto on hankkinut runsaasti ennakkotietoja torstaisesta vastustajajoukkueesta. KuPS onkin valmis kohtaamaan liettualaiset ja tavoitteena on saavuttaa voitto ja finaalipaikka sunnuntaille. ”Meillä on tosi hyvä tunnelma peliä varten. Vastustajaa on tutkittu tarkkaan ja sen ominaisuudet ovat meillä tiedossa. Pelaajille on tulossa hieno ottelu, sillä lähes kaikille tämä on ensikosketus eurooppalaiseen huipputason seurajoukkuejalkapalloiluun”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala sanoo.

Ojala: ”Me haluamme ottaa kontrollin pallolla ja pistää heidät juoksemaan”

KuPS on jyrännyt Subway Kansallisessa Liigassa ylivoimaiseen tyyliin ja joukkue lähtee torstaiseen europeliinkin hyväksi havaittuun pelitapaansa luottaen. KuPS on fyysisesti vahva ja juoksuvoimainen taitojoukkue, joka pystyy pitkiinkin pallonhallintajaksoihin. Kuopiolaiset ovat siten valmiita kovaankin kansainväliseen pelitempoon ja aikovat asettaa Gintran torstaina kovan paikan eteen.

”Vastustajan joukkuekollektiivi ja pelin organisointi ovat niitä asioita, joihin me pystymme iskemään. Me haluamme ottaa kontrollin pallolla ja pistää heidän juoksemaan. Ennakkosuosikkia on nyt vaikea nimetä, sillä he ovat voittaneet 20 Liettuan mestaruutta ja ovat olleet useasti aiemminkin europeleissä ja myös panostavat näihin. Tiukkaa taistelua on varmasti luvassa koko täyden 90 peliminuutin ajaksi”, Ojala odottaa.