OTTELUENNAKKO: Cup-finaali KuPS – HJK sunnuntaina klo 15.00

Kuopion Palloseura tavoittelee sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäistä naisten cup-mestaruutta

Sata vuotta täyttäneen Kuopion Palloseuran hieno juhlakausi 2023 on edennyt ratkaisevalle loppusuoralleen ja perinteikkäällä kuopiolaisseuralla on sunnuntaina mahdollisuus yltää uuteen historialliseen saavutukseen kotimaan kovilla kilpakentillä.

KuPS on edennyt naisten Suomen Cupin loppuotteluun, joka pelataan legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla kello 15.00 alkaen. Vastustajana on nimekäs Helsingin Jalkapalloklubi, joka on noussut menestyksekkään seurahistoriansa aikana peräti 17 kertaa naisten cup-mestariksi. Suomen huipulle noussut KuPS tavoittelee sunnuntaina historiansa ensimmäistä naisten cup-mestaruuttaan hienojen liigamestaruuksiensa lisäksi. Kello 15.00 alkavaa loppuottelua pääsee jännittämään valtakunnallisen JIM-kanavan suoran televisiolähetyksen ääressä kello 14.45 alkaen.

Hieno klassikko-ottelu on jälleen luvassa kahden laatujoukkueen välillä

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset ottelut ovat nousseet miesten puolella suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluksi ja sama hieno kehitys on vähitellen toteutumassa nyt myös naisten puolella. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä pelikaudella jo neljä kertaa, joista HJK on voittanut kolme peliä ja KuPS yhden. Sunnuntaina edessä on siten jo viides kohtaaminen tämän pelikauden aikana. Edellinen liigapeli päättyi helsinkiläisten kotivoittoon 4-2, joten HJK tulee nyt saamaan vastaansa ärsytetyn ja voitonhimoisen finaalivastustajan.

Klubi on hallinnut naisten jalkapallokenttiä pitkän aikaa lähes ylivoimaiseen tyyliin. HJK on saavuttanut cup-mestaruuksiensa lisäksi peräti 23 Suomen liigamestaruutta, edellisen 2019. Klubin edellinen cup-mestaruus on samalta vuodelta. Åland United voitti Suomen Cupin kolme kertaa peräkkäin 2020, 2021 ja 2022, joten voittopokaali matkustaa tänä vuonna Maarianhaminasta uuteen osoitteeseen. KuPS haluaa nyt valloittaa himoitun pokaalin ensi kertaa itselleen, jotta mahdollisuus päästä juhlimaan arvokasta tuplamestaruutta seuran juhlavuoden kunniaksi säilyisi.

HJK on juhlinut Suomen Cupin ylivoimaisena yksinvaltiaana

Klubin saavuttama cup-historia on vakuuttavaa luettavaa. Suomen Cupin loppuottelu on pelattu yhteensä 41 kertaa vuosina 1981 – 2022 ja HJK on edennyt finaaliin peräti 27 kertaa voittaen niistä 17 ja häviten 10. Loppuottelu on siten pelattu vain 14 kertaa ilman Klubia. HJK oli loppuottelussa myös viime vuonna häviten Åland Unitedille 2-0 ja sunnuntai tulee olemaan mahtiseuralle jo 28:s finaaliesiintyminen kautta aikojen.

Nykyisessä KuPS-joukkueessa ei ole ainuttakaan cupin voittanutta pelaajaa. Oona Siren ja Emmi Siren olivat häviävänä osapuolena Tikkurilan Palloseuran riveissä vuoden 2020 finaalissa ja Wilma Forsblom oli häviävänä osapuolena PK-35 Vantaan riveissä vuoden 2021 finaalissa. Sunnuntai-iltapäivä tarjoaakin KuPS-pelaajille ainutkertaisen tilaisuuden historialliseen saavutukseen.

KuPS pelasi kaksi viikkoa sitten hyvätasoisen liigaottelun Klubin vieraana joutuen taipumaan 4-2-lopputuloksella. KuPS on harjoitellut kuluneen viikon aikana Itkonniemen nurmikentällä totutellen sitä kautta Olympiastadionin luonnonnurmeen ja sunnuntaisena tavoitteena on raapia revanssi kovasta vastustajasta Suomen arvokkaimmassa pelipaikassa.

”Me tavoittelemme voittoa tämän loppukauden isoimmasta pelistämme”

”Edellisessä HJK-pelissä meillä oli paljon hyviä maalintekopaikkoja. Maalintekoa me olemme viime ajat treenanneet ja toivottavasti me myös onnistumme nyt paremmin maalinteossa. Europelien jälkeen me olemme pitäneet pientä breikkiä ja pelanneet kaksi liigaottelua. Osa pelaajista on ollut lisäksi maajoukkuetehtävissä. Me olemme palanneet normaaliin arkirytmiin ja treenaamme normaalisti. Hyvää pelivirettä ja hyvää fiilistä pidetään yllä ja omaa peliä on pyritty myös korjaamaan jotta me pystyisimme noudattamaan omaa pelitapaamme paremmin”, päävalmentaja Pauliina Miettinen kuvailee joukkueen viime viikkoja. Miettinen on itse voittanut Suomen cupin kolme kertaa pelaajana ja muutaman kerran valmentajanakin, joten finaalipäivän ilmapiiri on hänelle tuttu.

”Kerrasta poikki-periaatteella pelattava loppuottelu on henkisesti ainutlaatuinen ottelu, joka tulee jäämään mieliin ikiajoiksi. Kova peli tulee, sillä HJK on ollut meille hankala vastus. HJK on vikkeläjalkainen joukkue ja he ovat olleet todella tehokkaita omissa maalipaikoissaan. Varmasti tulee arvoisensa finaali, jossa on draamaa taas tarjolla. Me lähdemme tietenkin tavoittelemaan voittoa tämän loppukauden isoimmasta pelistämme, jotta saavuttaisimme ensimmäistä kertaa sen pokaalin jota me olemme niin pitkään halunneetkin”, päävalmentaja toteaa.