OTTELUENNAKKO: Åland United – KuPS su klo 18.30


Uudistuneen Kuopion Palloseuran liigakausi alkaa sunnuntai-iltana Maarianhaminassa

Subway Kansallisen Liigan uusi pelikausi on alkanut tänä viikonloppuna. Kolme peräkkäistä liigamestaruutta saavuttanut Kuopion Palloseura aloittaa oman sarjakautensa sunnuntai-iltana Ahvenanmaalla. Kovan luokan kilpakumppani Åland United ja uudistunut KuPS iskevät yhteen ensimmäisen sarjakierroksen liigaottelussa, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla kello 18.30 alkaen. Jännittävää sarja-avausta pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Neljän päivän mittainen ottelureissu alkaa jo perjantaina

Liigakauden ensimmäinen ottelu pelattiin perjantai-iltana Vantaalla. Liigapisteistä taisteltiin lauantaina Jyväskylässä, Helsingissä ja Tampereella ja ensimmäinen sarjakierros tulee näin täyteen sunnuntai-iltana Ahvenanmaalla. Kuopiolaisilla on nyt edessään pisin mahdollinen neljän päivän mittainen ottelureissu, sillä joukkue lähtee matkustamaan jo perjantaina ja palaa maanantaina iltapäivällä takaisin kotimaisemiin.

Maarianhaminasta on perinteisesti vaikeaa saalistaa sarjapisteitä mukaansa. Kuopion Palloseuran nykyinen päävalmentaja Valtteri Kumpumäki on vieraillut Maarianhaminassa yhden kerran vierasjoukkueen apuvalmentajan roolissa: tämä tapahtui kaudella 2016, jolloin Ilkka Marttilan valmentama ONS haki 1-4-vierasvoiton Ålandin kotinurmelta. Pitkän pelimatkan poikkeuksellisen haasteellinen luonne on siten valmennusjohdolla erittäin hyvin tiedossa.

Värikäs ja kova taisteluottelu on jälleen kerran luvassa

KuPS aloittaa uuden sarjakautensa voimakkaasti uudistuneella ilmeellä. Iso nippu taitavia huippupelaajia siirtyi talven aikana ulkomaille menestyksekästä pelaajauraansa jatkamaan ja uusia huippupelaajia on hankittu tilalle. Uudistuneen kokoonpanon yhteispeliä on hiottu paremmaksi koko pitkän talven ajan ja nyt alkaa selkeä tuloksenteko eli sarjapisteiden metsästys omaan aktiiviseen pelitapaan luottaen.

”Me olemme ehdottomasti valmiita sarja-avausta varten. Pelaamisemme perustaso on korkealla. Me olemme aggressiivisia ja aktiivisia puolustuspelissä ja me haluamme olla paljon pallossa ja edetä pallon kanssa sisään vastustajan boksiin. Tästä on saatu hyviä näytteitä kevään viimeisimmissä otteluissamme”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi sanoo. Valmennusjohto on myös täysin tietoinen seurojen välisestä aiempien vuosien värikkäästä otteluhistoriasta.

”Aikaisemmat ottelut ovat tosiaan olleet hyvin värikkäitä pelejä. Nyt siellä on uusi valmentaja ja uudet jutut, joten uusia tuulia on sen johdosta varmaan luvassa. Muutaman Ålandin pelin me olemme tänä keväänä itse nähneet, joten me tiedämme kyllä mikä meitä siellä odottaa. Kova matsi tulee aivan varmasti taas”, päävalmentaja arvioi.

Laadukkaalla kokoonpanolla vierasvoittoa tavoittelemaan

Maajoukkuetehtävissä olleet hyökkääjä Gentjana Rochi ja laitapelaaja Niitty Hahl ovat kotiutuneet ottelureissuiltaan. U23-maajoukkueessa viime viikolla pelanneet Eerika Appelqvist, Tao Stark ja Aada Nurmi ovat samoin valmennusjohdon käytettävissä, puolustaja Sanni Kouva sekä hyökkääjät Tuuli Viinikka ja Roosa Ariyo ovat sen sijaan poissa sunnuntaisesta kokoonpanosta. Kuopiolaiset aloittavat tämän liigakauden nyt poikkeuksellisesti kolmella peräkkäisellä vierasottelulla meneillään olevan Väre Areenan kenttäremontin johdosta ja ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa helatorstaina 9. toukokuuta.