Nanne Ruuskanen odottaa kiehtovaa futissyksyä

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

”Syksyn parhaat pelit ovat meillä vielä edessä”

Kuopion Palloseuran luottopuolustaja Nanne Ruuskanen (kuvassa numerolla 2) on viimeistellyt tällä pelikaudella kaksi hienoa osumaa, jotka tulevat säilymään pitkään seuraväen muistoissa. Ruuskanen teki Puolassa KuPS-joukkueen historian ensimmäisen euromaalin FC Gintran verkkoon. Vahvasti pelannut KuPS nousi lopulta kovatasoisen miniturnauksen voittajaksi edeten jatkoon toiselle karsintakierrokselle.

Ruuskanen onnistui maalinteossa Gintra-ottelun 27. peliminuutilla. ”Kulmapotku annettiin ensin lyhyenä, jonka jälkeen Emma Peuhkuriselta tuli täydellinen keskityspallo maalille. Olin aika vapaana ja se oli aika helppo paikka tehdä puskumaali. Se tuntui tosi hienolta”, puolustaja kuvailee hienoa onnistumistaan. Hän viimeisteli arvokkaan maalin myös huhtikuussa Maarianhaminassa pelatussa liigapelissä, jossa Åland United kukistui dramaattisesti lisäajalla 2-3.

”Rehellisesti sanottuna en itse uskonut, että se veto menisi sisään. Laukaus lähti melko kaukaa ja maalivahti imaisi sen sisään. Tosi hyvä fiilis oli silloinkin onnistua, sillä Maarianhamina on aina vaikea paikka pelata, eikä sieltä ole koskaan helppoa ottaa pisteitä mukaan”, puolustaja muistelee hienoa onnistumistaan.

”Meillä on hyvät mahdollisuudet toisellakin karsintakierroksella”

Takuuvarmat peliotteet ovat tuoneet Nannelle kutsun U23-maajoukkueleirille, joka alkaa Tampereella maanantaina. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Feelback Oy:n kummipelaajana, pelattuja liigapelejä on nyt yhteensä 81 ja liigamaaleja viisi. Voitokas Puolan-turnaus oli joukkueelle kokonaisuudessaan hieno ja itseluottamusta vahvistanut kokemus.

”Me olimme odottaneet turnausta viime syksyn liigamestaruudesta lähtien. Hieno turnausvoitto tuli ja me tiesimme, että meillä on hyvät mahdollisuudet siihen. Seuraavalla karsintakierroksella tulee varmasti astetta kovempi joukkue vastaan, me uskomme kuitenkin että samanlaisella omalla pelaamisella meillä on silloinkin hyvät mahdollisuudet”, Nanne sanoo.

KuPS pysyi hyvin mukana kansainvälisessä pelitempossa painaen jopa Anderlechtin ajoittain erittäin ahtaalle. ”Kansainvälinen pelitempo on kovempi kuin liigassa. Anderlecht oli selvästi kovempi, eron huomasi kyllä. Kovempi tempo ei tullut meille kuitenkaan minkäänlaisena yllätyksenä, sillä me olimme varautuneet siihen etukäteen”, Nanne kertoo.

Hieno kasvutarina kuplahallin hiekalta Euroopan kentille

Ruuskanen on ollut alusta alkaen mukana uuden KuPS-joukkueen hienossa ja nopeassa kasvutarinassa. Nanne on nähnyt keltamustan joukkueen kaikki kehitysvaiheet aina nykyhetkeen saakka.

”Näen tämän koko ajan etenevänä isona prosessina, jossa tulee nyt tulosta. Silloin aikoinaan me aloitettiin ihan ensimmäiset joukkuetreenit keskuskentän kuplahallin hiekalla. Joukkue on tietysti muuttunut paljon näiden vuosien varrella, arvokasta on se että paljon samoja pelaajia on edelleenkin mukana. Toinen peräkkäinen mestaruus on tottakai meidän tavoitteenamme”, puolustaja sanoo.

KuPS-joukkue ei yltänyt HJK-ottelussa täysin parhaimpaansa ja lopputuloksena oli harmillinen 0-1-kotitappio. Lopputulosta ei kuitenkaan auta jäädä harmittelemaan, sillä syksyn kiihkeät ratkaisupelit ovat vasta edessä.

”Oma pelimme ehkä vähän hajosi HJK-ottelussa, eikä pelaamisessa ollut ihan samanlaista rauhallisuutta kuin tavallisesti. On vaikea sanoa, mistä se johtui. Se on kuitenkin yksi peli muiden joukossa, eikä mitään ole vielä ratkennut. Eteenpäin pitää vaan mennä. Kyllä HJK-peli on tämän pelikauden kaikkein intensiivisin liigapeli, sen huomasi heti alussa että nyt mennään kovaa”, Nanne toteaa.

”Syksy on ehdottomasti futaajan parasta aikaa”

Ruuskanen luottaa joukkueen voimaan syksyn ratkaisuotteluissa. ”Meidän vahvuutemme liigassa on se, että me olemme hyökkäysorientoitunut joukkue. Moni on jo vähän kritisoinutkin meitä siitä, että osaako se KuPS puolustaa ollenkaan kun me päästään liigapeleissä joskus aika helpolla. Europelit osoittivat kaikille, että kyllä me osaamme myös puolustaa. Vahvuutenamme on nimenomaan kokonaisvaltaisuus joukkueena, jossa jokainen pelaaja tietää mitä pitää tehdä”, Nanne korostaa.

Syksyllä onkin luvassa pelkästään isoja pelejä: Suomen mestaruustaistelu huipentuu loppusarjassa ja seuraava europeli on tulossa pian eteen. ”Syksyn parhaat pelit ovat meillä vielä edessä. Pelit kovenevat entistä enemmän syksyn ylemmässä loppusarjassa ja kyllä se näin menee, että syksy on futaajan parasta aikaa. Tuon allekirjoitan itsekin ehdottomasti”, Nanne toteaa.

Nannen kummiyritys: