Miehillä edessä kahden ottelun viikko

Kuopion Palloseura saa kaivattua pelituntumaa, kun joukkue pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Ensin tiistaina keltapaidat pelaavat harjoitusottelun Vaasan Palloseuraa vastaan ja lauantaina Liigacupin puolivälieräotteluun KuPS:aa vastaan asettuu Turun FC Inter.

KuPS:n alkuvuosi on ollut repaleinen. Lukuisat poissaolot ovat sotkeneet joukkueen toimia niin harjoituskentällä, kuin myös otteluissa. Nyt joukkueen terveystilanne on kuitenkin valoisa ja harjoituskentällä tehdyt asiat ovat näkyneet myös peliesityksissä – viimeksi Liigacupin ottelussa Oulussa.

”Pelasimme Oulussa todella hyvän ja ehjän pelin. Loimme paljon korkean odottaman maalipaikkoja ja onnistuimme jättämään vastustajan lähes täysin ilman tilanteita – ne ovat molemmat hyvän pelin merkkejä. Saimme myös pitkästä aikaa mukavasti minuutteja isolle pelaajaryhmälle, mikä oli äärimmäisen tärkeää”, luonnehtii KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari Liigacupin lohkovaiheen päätöskierroksen ottelua.

Joukkue on myös halunnut päästä kahden ottelun viikkorytmiin kiinni, sillä kesän otteluruuhkassa tiiviissä ottelurytmissä hyvän suoritustason pitäminen tulee olemaan avainasioita. VPS-ottelu FC Inter-pelin alle palvelee KuPS:n tarpeita erinomaisesti.

”Vaikka pelaammekin harjoitusottelun, tämä on meille erittäin tärkeä peli – saamme nyt harjoituskautemme ensimmäisen kahden ottelun viikon. Kahden ottelun viikkoja on edessä useampikin kauden aikana ja on hyvä päästä näkemään, miten isompi kuormitus vaikuttaa tekemiseemme”, Valakari iloitsee.

Alkuvuoden aikana osa pelaajista on kantanut suurta vastuuta ja isoja minuutteja poissaolojen vuoksi. VPS:aa vastaan KuPS-valmennus pyrkii jakamaan minuutteja tasaisesti isolle osalle pelaajistosta.

”Haluamme jakaa peliminuutteja laajasti ja ajaa samalla vähemmän pelanneita pelaajia paremmin sisään. VPS tarjosi liigacupissa meille kovan haasteen ja pelillisesti odotan mielenkiinnolla tätä ottelua”, Valakari päättää.

Harjoitusottelu Vaasan Palloseuraa vastaan pelataan tiistaina 1. maaliskuuta kello 15 alkaen Lippumäen ylipainehallissa. KuPS TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, otteluun ei oteta katsojia.