Maalivahti Kreidl onnistui maalinteossa – KuPS voitti Ilveksen 2-0!

Kuopion Palloseura aloitti vuoden 2022 voitolla, kun se kaatoi Kuopion Lippumäessä pelatussa harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen 2-0 (0-0). Ottelun molemmat maalit nähtiin pelin toisella 45-minuuttisella, kun Janis Ikaunieks ja maalivahti Johannes Kreidl iskivät pallon Ilves-maaliin.

Kuopiolaiset lähtivät otteluun kohtalaisen haastavista lähtökohdista, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttui toistakymmentä pelaajaa. Poissaoloistakin huolimatta KuPS sai vireille vahvan miehistön ja voitti ottelun varsin vahvan 90-minuuttisen turvin.

4-3-2-1 -ryhmityksellä pelanneet kuopiolaiset loivat ottelussa lukuisia maalipaikkoja, mutta viimeistely oli keltapaidoilla vaikeaa. Toisen puoliajan alkuhetkillä KuPS:lle tuomittiin rangaistuspotku, kun vieraiden topparina pelannut KuPS:stakin tuttu Tabi Manga rikkoi rangaistusalueella Axel Vidjeskogia. Rikkeestä seuranneesta rankkarista Janis Ikaunieks sijoitti varmasti pallon alanurkkaan.

Ottelun loppunumerot 2-0 iskettiin tulostaululle ottelun viimeisestä tilanteesta kulmapotkusta. KuPS harjoitteli tosipelejä varten lopun takaa-ajoasema -tilannetta ja maalivahti Johannes Kreidl nousi Ilveksen maalin edustalle. KuPS-kapteeni Anton Popovitch keskitti pallon rangaistuspilkun tuntumaan, Kreidl oli pallossa ensimmäisenä ja puski voimalla pallon Ilves-maaliin.

KuPS:n kokoonpano Ilves-ottelussa:

Johannes Kreidl, Samuli Miettinen (Daniel Carrillo), Diogo Tomas, Paulo Ricardo, Taneli Hämäläinen (Oskari Jansson), Clinton Antwi, Gabriel Bispo, Anton Popovitch, Axel Vidjeskog (Eelis Varis), Iiro Järvinen (Otto Ruoppi), Janis Ikaunieks (Niklas Orjala).