Lavdije Begolli on tämän kauden maalikuningatar

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Mestarijoukkue Kuopion Palloseura saavutti kaksi kärkisijaa tämän kauden maalintekijätilastossa

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjä Lavdije Begolli on Subway Kansallisen Liigan tämän kauden maalikuningatar. Mestarijoukkueen tehopelaaja viimeisteli tällä kaudella 25 komeaa liigamaalia pelaamissaan 19:ssa liigaottelussa saavuttaen maalikuningattaren arvonimen. Kuopion Palloseura saavutti tämän kauden maalintekijätilastossa komean kaksoisvoiton hyökkääjä Gentjana Rochin sijoituttua toiseksi 22 liigaosumallaan. Begolli on erittäin tyytyväinen hienoon pelikauteensa keltamustan riveissä.

”Kyllä tämä kausi on tähän mennessä paras pelikauteni koskaan. Me olemme pelanneet joukkueena hyvin ja maalit ovat tulleet ottelu ottelulta. Taitava joukkue on tehnyt maalinteon minulle helpoksi. Me olemme vahva joukkue ja meillä on vahva hyökkäyskaksikko, ei ole kuitenkaan niin tärkeätä kuka voittaa maalintekijätilaston vaan kaikkein tärkeintä on se, että me olemme mestareita”, Begolli korostaa. Hän viimeisteli useita osumia komeilla puskuilla ja antoi lisäksi kanssapelaajilleen yhdeksän maalisyöttöä. ”Pääpeli on yksi vahvuuksistani. Pystyn lukemaan palloa ja puskuissa hyvä ajoitus on tärkeintä, korkealle hyppääminen ei ole tärkeintä”, hyökkääjä muistuttaa.

Vakuuttava nousu liigan parhaiden tähtipelaajien joukkoon

Begolli pelaa nyt kolmatta sarjakauttaan kuopiolaisseuran riveissä. Hän aloitti liigapelaajan uransa Suomessa 2017 liityttyään Jyväskylän Pallokerhon pelaajavahvuuteen ja siirtyi kaudelle 2020 kuopiolaisseuraan, jossa on esittänyt vakuuttavia peliotteita nousten liigan parhaiden tähtipelaajien joukkoon. Hänet valittiin tällä liigakaudella kahdesti kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Upea pelikausi kuitenkin katkesi ikävään loukkaantumiseen, joka tapahtui Väre Areenalla pelatussa europelissä itävaltalaista St.Pölteniä vastaan.

”Siinä ottelussa sattui kaksinkamppailutilanne vastustajan maalivahdin kanssa, jossa polveeni tuli osuma ja kausi oli ohi. Elokuussa pelasin Puolan-turnauksessa nilkkatuen avulla kipujen kanssa ja sitä ennen alkukaudella tuli pieni kylkivamma. Kolmesta loukkaantumisesta huolimatta olen pystynyt pelaamaan hyvin ja olen halunnut auttaa joukkuetta niin paljon kuin vaan olen pystynyt”, hyökkääjä sanoo.

”Lavi” toimii kuopiolaisseuran läheisen ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin PricewaterhouseCoopersin kummipelaajana. ”Tämä on kolmas sarjakauteni KuPS:ssa. Olen kehittynyt täällä todella paljon, erityisesti fyysisesti. Pidän seuran vaativasta valmennustyylistä ja olen tehnyt kovasti töitä joka päivä. Olen nauttinut pelaamisesta ja maalinteosta. Me olemme mestareita koska me teemme kovasti töitä, joukkueessa on korkea laatu, me olemme henkisesti vahvoja ja me pystymme ratkomaan pelejä voitoiksemme”, hyökkääjä sanoo.