KuPS:n pelaajia maajoukkuetehtävissä

Veikkausliigassa on siirrytty maajoukkuetauolle. Maajoukkuetauon aikana useita KuPS-pelaajia on tositoimissa maajoukkueiden otteluissa.

KuPS:n pelaajista maataan edustavat Janis IkaunieksTaneli HämäläinenSamuli Miettinen ja Niklas Orjala. KuPS:n sopimuspelaajista nyt Ilveksessä lainalla pelaava Axel Vidjeskog pukee myös maajoukkuepaidan päällensä kesäkuun otteluissa.

Janis Ikaunieks on Latvian mukana joukkueen aloittaessa koitoksensa UEFA Nations Leaguen D-liigassa. Latvia kohtaa kotikentällään perjantaina 3.6 Andorran ja maanantaina 6.6 Liechtensteinin. 10.6. Latvia matkustaa Moldovaan ja 14.6. Liechtensteiniin.

Taneli Hämäläinen ja Axel Vidjeskog edustavat Suomen U21-maajoukkuetta, eli Pikkuhuuhkajia. Pikkuhuuhkajilla on edessään kolme erittäin tärkeää EM-karsintojen ottelua – 3.6. Suomi pelaa vieraskentällä Itävaltaa vastaan, 7.6. Helsingin Bolt Areenalle vastaan tulee Azerbaidzan ja 10.6. Turun Veritas Stadionilla sinivalkoiset testaavat Norjan kesävireen. Ottelut ovat Juha Malisen suojateille karsintojen viimeiset ja Suomella on edelleen oiva mahdollisuus lunastaa paikkansa kesällä 2023 Romaniassa ja Georgiassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Samuli Miettinen ja Niklas Orjala ovat Suomen U18-maajoukkueen mukana Baltic Cupissa. Latvian Riikassa pelattavassa Baltic Cupissa Suomi kohtaa 9.6. Liettuan, 11.6. Viron ja 13.6. Latvian.

Suomen A-maajoukkue pelaa maajoukkuetauon aikana neljä ottelua UEFA Nations Leaguen B-liigassa. Helsingin Olympiastadionilla pelataan kotiottelut 4.6. Bosnia-Hertsegovinaa ja 7.6. Montenegroa vastaan. Huuhkajien vieraspelit pelataan 11.6. Romaniassa ja 14.6. Bosnia-Hertsegovinassa. Huuhkajien ryhmässä Kansojen Liigan otteluissa ovat mukana KuPS-taustaisista pelaajista Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen.

Kuopion Palloseuran seuraava Veikkausliigan ottelu pelataan lauantaina 18. kesäkuuta, kun sarjakärjessä maajoukkuetauolle lähtevät keltapaidat matkaavat Espoon Tapiolaan FC Hongan vieraaksi.