KuPS:n miesten akatemiajoukkue valmistautuu Kakkosen kauteen

Kuopion Palloseuran akatemiajoukkue palaa 16 vuoden tauon jälkeen pelikentille, kun Akatemia pelaa kaudella 2022 Kakkosessa. Edellisen kerran KuPS Akatemia oli mukana sarjatoiminnassa kaudella 2006.

Kuopio Futis 98:n, eli tuttavallisemmin KuFu-98:n sarjapaikat siirrettiin tälle kaudelle KuPS Akatemialle. Naisten akatemiajoukkue on jo aloittanut oman pelikautensa Ykkösessä, mutta miesten akatemiajoukkueen sarjakausi alkaa lauantaina 23.4. Kuopio Väre Areenalla, kun joukkue isännöi helsinkiläistä FC Kiffeniä.

KuPS pelaa Kakkosessa A-lohkossa. Suurin osa lohkon joukkueista ovat Etelä-Suomesta – varsinkin pääkaupunkiseudulta. 

KuPS Akatemian valmennuksesta vastaavat joukkueen päävalmentaja Issa Thiaw apunaan Tero Taipale

”Minulle on kunnia-asia olla osa Kuopion Palloseuraa. Sain pelata Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa pelaajana ja nyt pääsen tekemään tärkeää työtä akatemiajoukkueen päävalmentajana”, kaudella 2019 pelaajana Suomen mestaruuden KuPS:ssa voittanut Thiaw iloitsee.

Viime kausina KuPS:n reservijoukkueena toimineeseen KuFu-98:aan verrattuna erot uudella akatemiamallilla ovat enemmän teknisiä, mutta sitäkin merkittävämpiä.

”Toiminta on monella tapaa samanlaista ja taustatoimijoina on edelleen samoja henkilöitä. Uudella akatemiamallilla pelaajien siirtely edustusjoukkueen ja akatemian välillä on helpompaa. Uuden järjestelyn myötä myös edustusjoukkueen kirjoissa olevia aikuispelaajia pystyy pelaamaan akatemiassa enemmän kuin kolme, mikä oli rajana KuFu-yhteistyössä”, selvittää akatemian apuvalmentajana toimiva Tero Taipale.

Sekä Thiaw, että Taipale näkevät akatemiajoukkueen roolin pelaajien kehityspolulle erittäin merkittävänä koko seuran kannalta.

”Roolimme on todella tärkeä. KuPS:ssa tehdään hyvää junnutyötä ja edustusjoukkue tekee erinomaista tuloksellista työtä Veikkausliigassa. Tähän saumakohtaan tarvitsemme pelaajien kehityspolulle palasen, missä pelaajat, jotka eivät ihan vielä ole valmiita Veikkausliigaan pääsevät kehittymään kohti Veikkausliigaa. Siinä on ehdottomasti akatemian tärkein rooli”, Taipale korostaa. 

Pelitavallisesti akatemia pyrkii kehittämään omaa pelaamistaan siten, että joukkueen peli-identiteetti olisi samanlainen, kuin Veikkausliigassa pelaavalla edustusjoukkueella.

”Pyrimme pelaamaan samanlaista jalkapalloa, kuin edustusjoukkue. Tämä helpottaa myös pelaajaliikennettä joukkueiden välillä, kun sekä akatemiassa, että edustusjoukkueessa pelataan samoin lainalaisuuksin”, päävalmentaja Thiaw päättää.

KuPS Akatemian Kakkosen sarjakauden avaus pelataan Kuopion Väre Areenalla lauantaina 23.4. kello 15 alkaen. Akatemia isännöi sarja-avauksessa FC Kiffeniä.

KuPS Akatemian otteluita pääset seuraamaan veloituksetta KuPS:n Veikkausliiga-kausikorteilla.

Löydät joukkueen otteluohjelman täältä.

KuPS Akatemian pelaajarunko kaudella 2022:

Maalivahti: Elias Puustinen

Puolustajat: Paulus Tuomainen, Veeti Lehtimäki, Tobias Karkulowski, Eemil Räsänen

Keskikenttäpelaajat: Miro Siltavuori, Joonas Tuomi, Eliel Seppänen, Eero Kirjavainen, Roope Savolainen, Tuomas Pippola, Samu Koistinen, Lauri Sahimaa

Hyökkääjät: Okko Nenonen, Niklas Orjala