KuPS:lle huippuvahvistus Ranskan Liigasta

Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura saa kovan luokan vahvistuksen, kun yhdysvaltalainen Allison Pantuso vahvistaa KuPS:n rivejä loppukauden. 

24-vuotias ja 180-senttinen Pantuso pelasi viimeisimmäksi Ranskan Liigan GPSO 92 Issyssa. Kausi Ranskassa päättyi kesäkuun alussa, joten Allie on erinomaisessa pelikunnossa. Ennen siirtymistään pariisilaiseen Issyyn, Pantuso edusti myös ranskalaista Nancya ja kaudella 2019 sveitsiläistä Luganoa. Luganon paidassa Pantuson tilille kirjattiin myös otteluita Mestarien Liigassa, muun muassa Manchester Cityä vastaan.

Pantuso pystyy pelaamaan useita eri pelipaikkoja, mutta KuPS:ssa hänelle on kaavailtu rooli Emmaliina Tulkin loukkaantumisen myötä joukkueen keskikentältä. Keskikentän lisäksi hän pystyy pelaamaan sujuvasti myös topparina ja laiturina. Päättyneellä kaudella Issyssä Pantuso pelasi pääosin keskikentän keskustassa ja topparina.

Allison Pantuso on kotoisin Kaliforniasta Thousands Oakin kaupungista, joka on noin Kuopion kokoinen kaupunki Los Angelesin lähistöllä. 

Ennen Eurooppaan tuloaan Pantuso pelasi neljän kauden ajan yhdysvaltalaisessa Oregon Staten yliopistossa, jossa hän oli joukkueensa kapteeni ja valittiin myös sarjansa arvokkaimmaksi pelaajaksi. 

”Mahdollistaa erilaisia variaatioita”

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Ollipekka Ojala on luonnollisesti iloissaan saadessaan kovan luokan vahvistuksen joukkueeseensa. 

Allie tuo monipuolisuudellaan lisää laatua ja laajuttaa joukkueeseen. Hänen tulonsa mahdollistaa useammat erilaiset variaatiot pelitavan sisällä”, Ojala iloitsee.

Pantuso on edustuskelpoinen siirtoikkunan auettua 13. heinäkuuta, joten ensimmäistä kertaa hän on mahdollisesti kokoonpanossa 17. heinäkuuta pelattavassa vierasottelussa HJK:a vastaan.

Pantuso tuo joukkueeseen myös lisää vaarallisuutta erikoistilanteisiin ulottuvuudensa ansiosta. Ojala kehuu tuoretta vahvistustaan laadukkaaksi ja kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi.

”Hänellä on hyvä syöttövalikoima ja hän on myös vahva molemmissa bokseissa. Erikoistilanteisiimme saamme paljon lisää vaarallisuutta”, Ojala kertoo.

KuPS:n seuraava ottelu Kansallisessa Liigassa pelataan keskiviikkona 7. heinäkuuta, kun KuPS saa Väre Areenan huippukamppailuun vastaansa sarjakolmosen Åland Unitedin.