KuPS:lla vahva edustus maajoukkueissa – Nissilälle ja Carrillolle maajoukkuedebyytit!

Käynnissä olevalla maajoukkuetauolla useita KuPS:n pelaajia on edustustehtävissä. Yhteensä neljä KuPS-pelaajaa on tällä hetkellä maajoukkueiden mukana.

Kuopion Palloseuran keskikenttätähti Urho Nissilä pelasi toisen puoliajan keskiviikkona, kun Suomi kohtasi harjoitusottelussa Walesin. Nissilä vaihdettiin kentälle ottelun toiselle puoliajalle, kun hän otti kentällä Jasin Assehnounin paikan 0-0 päättyneessä ottelussa.

Nissilä tuli kentälle pirteästi ja pääsi heti toisen puoliajan alkuun kokeilemaan kaukolaukauksella, mutta pallo pomppi Wales-puolustuksesta kulmapotkuksi. Upi pelasi kentällä omilla tutuilla vahvuuksillaan ja rytmitti Suomen peliä keskikentällä.

”Oli upea fiilis päästä pelaamaan ensimmäinen maaottelu ja tehdä debyytti Olympiastadionilla. Olen aina unelmoinut pelaavani maajoukkueessa ja nyt se toteutui, joten tuntuu todella hyvältä”, Upi hehkuttaa.

Hyvän ottelun Suomen keskikentällä pelannut Nissilä oli otteisiinsa tyytyväinen

”Peli meni omalta osaltani ihan ok. Parannettavaa tietenkin myös jäi, mutta täytyy olla ihan tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen maaotteluni”, Nissilä arvioi.

Suomi kohtaa seuraavaksi MM-karsinnoissa lauantaina Kazakstanin Helsingin Olympiastadionilla ja ensi viikolla joukkue matkustaa Pariisiin otteluun Ranskaa vastaan. Huuhkajien mukana on myös KuPS:n huoltopäällikkö Sami Miettinen.

Janis Ikaunieks oli kentän paras pelaaja, kun Latvia kohtasi MM-karsinnoissa myös keskiviikkona Gibraltarin. Ikaunieksille ei merkattu ottelussa tehomerkintöjä, mutta hän oli otteillaan kentän näkyvimpiä pelaajia. Latvia voitti ottelun 3-1 ja Ikaunieks kellotti täyden 90 minuuttia uransa 37. A-maaottelussa.

Latvialla ja Ikaunieksilla karsinnat jatkuvat lauantaina, kun joukkue saa kotikentälleen vastaansa Norjan. Neljästä karsintaottelustaan neljä pistettä kerännyt Latvia pelaa vielä ensi viikon tiistaina karsintaottelun Montenegroa vastaan vieraskentällä.

Daniel Carrillo debytoi Venezuelan A-maajoukkueessa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Argentiinaa vastaan. KuPS:n laitapuolustaja vaihdettiin kentälle toiselle puoliajalle MM-karsintaottelussa, joka päättyi lopulta Argentiinan 1-3 voittoon. Argentiinan joukkuetta tähdittivät Lionel MessiPaulo DybalaLautaro Martinez ja Angel Di Maria

Venezuela joutui ottelussa vajaamiehiseksi ottelun avausjakson puolivälissä Adrian Martinezin ulosajon myötä. Venezuela on Etelä-Amerikan MM-karsintojen jumbosijalla neljällä pisteellään. Joukkue pelaa maaottelutauon aikana vielä vierasottelut Perua ja Paraguayta vastaan.

KuPS:n toppari Taneli Hämäläinen valittiin Suomen U21-maajoukkueen, eli Pikkuhuuhkajien mukaan EM-karsintaotteluihin Viroa ja Kroatiaa vastaan. Suomi kohtaa perjantaina 3.9. vieraskentällä Viron ja 7.9. Oulussa pelattavassa karsintojen kotiavauksessa Kroatian. Hämäläinen debytoi Pikkuhuuhkajissa kesäkuussa, jolloin KuPS:n kasvatti pelasi tunnin 2-0 -tappiossa Ruotsille.

KuPS:n seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 5. syyskuuta Ahvenanmaalla, kun keltamusta taistelee sarjapisteistä IFK Mariehamnia vastaan. Maajoukkuekomennuksilla oleva nelikko ei ole KuPS:n käytettävissä IFK Mariehamn-ottelussa.