KuPS pallotteli MP:n nurin Savon Derbyssä

Kuopion Palloseura pelasi harjoituskautensa viimeisen ottelunsa sisätiloissa, ennen joukkueen kirmaamista ulkokentille. Mikkelin Palloilijat kaatui Savon Derbyssä maalein 2-0 (1-0).

Viimeksi lauantaina pelannut KuPS oli tehnyt useita vaihtoja avauskokoonpanoonsa lauantaisesta Jaro-ottelusta. Pelaajavaihdokset eivät kuitenkaan näkyneet peliotteissa, vaan keltapaidat vyöryttivät ensiminuuteista lähtien vahvan pallokontrollin turvin hyökkäyksiään MP:n alueelle.

MP pyrki toteuttamaan varsin aktiivista prässipeliä, mutta KuPS onnistui murtamaan mikkeliläisten paineistuksen varsin helposti. Ottelun iso kuva olikin, että KuPS hallitsi palloa liki mielin määrin pakottaen MP:n puolustamaan syvällä omalla alueellaan.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin iski KuPS:n Eetu Rissanen. KuPS purki nopeasti MP:n orastavan prässin, ja puolustuksessa jälleen varman ottelun urakoinut Taneli Hämäläinen vapautti oivallisella nostollaan vasemmalla laidalla kiitäneen Daniel Carrillon. Carrillon matala ja oikea-aikainen keskitys tavoitti maalinedustalla päivystäneen Eetu Rissasen, jolla oli helppo työ upottaa pallo ohi MP:n maalia vartioineen Jonne Urosen.

Ensimmäistä kertaa KuPS:n avauskokoonpanoon noussut Latvian maajoukkuepelaaja Janis Ikaunieks oli ottelun näkyvimpiä pelaajia. Keskikenttäpelaaja rytmitti KuPS:n pelaamista ja oli jatkuvana uhkana MP:n puolustukselle. Ikaunieks oli myös lähellä maalintekoa avausjaksolla, kun hänen hirmuinen vasemman jalan kaukolaukaus kolahti MP:n maalikehikkoon.

Toisella puoliajalla pelin hallinta siirtyi entistä selvemmin KuPS:n näppeihin, ja keltapaidat vyöryttivät jopa useiden minuuttien painostusjaksoja mikkeliläisten alueelle.

Ottelun loppunumerot 2-0:aan sinetöi KuPS:n topparijärkäle Juho Pirttijoki kulmapotkun jälkitilanteesta. Janis Ikaunieks tavoitti kulmurista väkevästi korkeuksiin nousseen Diogo Tomasin, jonka terävän puskun MP:n maalivahti Uronen vielä torjui. Paluupallossa oli ensimmäisenä Pirttijoki, joka sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

”Ansaittu huili pelaajille”

Kuopion Palloseuran käskyttäjä Simo Valakari oli tälläkin kertaa tyytyväinen omiensa otteisiin.

”Pelissä näkyi jälleen niitä elementtejä, joita olemme harjoitelleet. Pojat toteuttivat niitä kentällä tänään hyvin. Pidimme vastustan täysin vaarattomana koko ottelun. Oli myös hienoa, että saimme näissä otteluissa (Jaro, MP) peliminuutteja useille pelaajille. Varsinkin loukkaantumisistaan toipuneille Iiro Järviselle ja Juho Pirttijoelle minuutit tulivat tarpeeseen”, Valakari analysoi.

KuPS-miehistö vetäytyy loppuviikoksi lyhyelle omatoimiselle harjoitusjaksolle, joten pelaajille on luvassa hieman alkutalvea kevyempi loppuviikko ennen siirtymistä ulkoharjoitteluun maaliskuun puolivälissä.

”Nämä treenimatsit palvelivat hyvin valmistautumistamme tulevaan Suomen Cupin otteluumme ja isossa kuvassa myös Veikkausliigakauteen. Loppuviikko on pelaajilla omatoimista harjoittelua, joten he saavat nyt ansaitun muutaman päivän huilin”, Valakari kertoo.

KuPS:n avauskokoonpano MP-ottelussa:

Johannes Kreidl (Sami Rissanen), Taneli Hämäläinen, Juho Pirttijoki (Henri Toivomäki), Diogo Tomas (Joel Vartiainen), Daniel Carrillo (Taneli Heiskanen), Saku Savolainen (Axel Vidjeskog), Nana Boateng (Oskari Sallinen), Anton Popovitch (Elias Salminen), Janis Ikaunieks, Iiro Järvinen (Arttu Heinonen), Eetu Rissanen