KuPS otti vakuuttavan 4-1 voiton Jarosta

Kuopion Palloseuran ja FF Jaron välinen harjoitusottelu päättyi kuopiolaisten 4-1 (1-0) voittoon.

Keltamusta KuPS lähti otteluun uudella vaihtoehtoisella muodolla 3-5-2 normaalin 4-3-3 sijaan. Ryhmityksen lisäksi uutta kuopiolaisten avauskokoonpanossa oli kaksi uutta nimeä tälle kaudelle: paluun tehnyt Petteri Pennanen ja lainalle viime viikolla saapunut Kristopher Da Graca. Uudet nimet tai uusi muoto ei kuitenkaan estänyt kuopiolaisia ottamasta peliä haltuunsa, vaan KuPS otti pallonhallinnan itselleen heti ensimmäisistä minuuteista lähtien.

Avausmaalin teki ensimmäisen jakson loppupuolella Taneli Hämäläinen, joka ampui upeasti pallon volleypotkulla kulmapotkun jälkitilanteesta. Näin ollen Kuopiolaiset lähtivät tauolle 1-0 johtoasemasta.

Toiselle jaksolle tultaessa KuPS teki useita vaihtoja ja vaihtoi muodon takaisin perinteiseen 4-3-3:seen. Ryhmityksen muutos oli valmennukselta tietoinen päätös, joka oli tehty jo ennen ottelun alkua. Paluu tuttuun ryhmitykseen kuitenkin toi kuopiolaisille lisävirtaa ja varmuutta vieden pelin vahvemmin kuopiolaisten haltuun.

Toisella jaksolla nähtiin loppujen lopuksi neljä maalia, joista KuPS teki kolme. Näistä kolme teki Kuopion Palloseura ja yhden vierasjoukkue FF Jaro. Pietarsaarelaisten täysosumasta vastasi Albin Björkskog, joka pääsi haastamaan KuPS maalivahti Aatu Hakalaa vieden pidemmän korren.

Kuopiolaisten täysosumista toisella jaksolla vastasivat Paul Ogunkoya sekä Seth Saarinen. Näistä ensiksi mainittu onnistui maalinteossa kaksi kertaa ja vastaavasti Saarinen viimeisteli ottelun loppulukemiksi 4-1.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli positiivinen niin valmennukselle kuin myös kuopiolaisyleisölle, jota oli saapunut talvisia olosuhteita uhmaten reilut 300 ihmistä.