Kuopion Palloseura on Suomen mestari 2021

SUBWAY Kansallinen Liiga: HJK – Kuopion Palloseura 0-1 (0-0)

Kuopion Palloseura on tämän kauden Suomen mestari. Kuopiolaisseuran historian ensimmäinen naisten jalkapallomestaruus varmistui lopullisesti Helsingin Bolt Areenalla, jolla HJK kukistui maalein 0-1. Hyökkääjä Lavdije Begolli viimeisteli toisella puoliajalla voittomaalin puolustaja Saana Hartikaisen syötöstä (66 min) ja kuopiolaisten mestaruus sai siten lopullisen sinettinsä. Subway Kansallisen Liigan pelikausi päättyy viikon kuluttua, jolloin Väre Areenalla vietetään riemukkaita keltamustia kultajuhlia upean pelikauden loppuhuipennukseksi.

Yksi sarjapiste olisi lauantaina riittänyt matemaattisesti varmistamaan mestaruuden. Vahvaa sarjakautta pelaavan Begollin tämän kauden yhdeksäs liigamaali oli viimeinen sinetti hienolle sarjakaudelle ja ansaitulle mestaruudelle. Koko joukkue esiintyi jälleen vahvasti ja maalivahti Emma Immonen torjui tämän kauden yhdeksännen nollapelinsä hankkien illan parhaan pelaajan kolme RUUTU-tähteä. Klubi ei onnistunut tälläkään kertaa puhkaisemaan vahvaa kuopiolaispuolustusta.

”Ensimmäisellä puoliajalla HJK pelasi tosi hyvin, me olimme vähän hermostuneita. Tauolla me teimme pelaamiseen pieniä muutoksia ja toisen puoliajan 20 ensimmäistä minuuttia olivat meidän täyttä hallintaa. Lopulta hyvään voittoon yllettiin”, KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala iloitsi voittopelin jälkeen.

”Ansaittu lopputulos koko kauden mittaisesta hyvästä työstä”

Peli oli ensimmäisellä puoliajalla tarkkaa molemmin puolin, eikä maalitilanteita kovin paljoa nähty. ”Toisella puoliajalla peli rupesi aukeamaan enemmän ja paikkoja oli molemmin puolin useampaankin maaliin. Toisella puoliajalla peli oli hyvin kontrollissa ja lopputulos oli toivottu”, päävalmentaja totesi.

KuPS on johtanut tämän kauden Subway Kansallista Liigaa heti kevään ensimmäisestä sarjakierroksesta lähtien. Mikään muu joukkue ei ole päässyt edes pistäytymään sarjataulukon kärjessä kuopiolaisten jyrätessä vakuuttavalla tahdilla viikosta toiseen. KuPS-joukkueen pelillinen taso on pysynyt erittäin korkeana koko ajan, eikä minkäänlaisia isoja notkahduksia ole tapahtunut pitkän pelikauden aikana.

”Pieniä heikkoja hetkiä meillä on joskus ollut, mutta ne on kaikki aina käännetty. Mitään pitempiä huonoja jaksoja meillä ei ole ollut tällä kaudella. Tunnelmat ovat nyt iloiset ja on hienoa, että homma saatiin pakettiin. Tämä on ansaittu lopputulos koko kauden mittaisesta hyvästä työstä”, päävalmentaja muistutti.

SUBWAY-tähdet: Emma Immonen 3

KuPS: Emma Immonen, Gabriella Cuevas, Nanne Ruuskanen, Maja Göthberg, Anni-Maija Kauppila (90+2 min Elisa Lemettinen), Emma Peuhkurinen (71 min Allison Pantuso), Neea Berg, Lavdije Begolli (89 min Roosa Ärväs), Anni Hartikainen (46 min Saana Hartikainen), Gentjana Rochi, Aino Kröger