KuPS odottaa poikkeuslupahakemuksen päätöstä UEFA:lta

Kuopion Palloseura eteni fantastisella tavalla jatkoon UEFA Europa Conference Leaguen karsinnoissa. KuPS:n seuraava haaste kilpailun kolmannella karsintakierroksella on kazakstanilainen FC Astana. Ensimmäinen osaottelu pelataan KuPS:n kotiotteluna torstaina 5.8. kello 19, mutta pelipaikkaan ei ole vielä saatu lopullista varmuutta.

Konferenssiliigan ensimmäiselle ja toiselle karsintakierrokselle pelipaikalta on vaadittu Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n kategoria 2 -luokituksen stadion (UEFA Cat 2.). Cat 2. -stadionin vaatimukset Kuopion Väre Areena on niukasti täyttänyt. Nyt kilpailun kolmannelle kierrokselle ja mahdolliselle play-off -kierrokselle vaatimukset nousevat UEFA Cat 3.-luokkaan. Tämän kolmoskategorian vaatimuksia Väre Areena ei enää täytä muun muassa yleisökapasiteetin osalta.

Kuopion Palloseura on tehnyt poikkeuslupahakemuksen UEFA:lle, jotta kotiottelu pystyttäisiin pelaamaan Kuopiossa. KuPS odottaa UEFA:n vastausta viikonlopun aikana. Ennen UEFA:n vastausta poikkeuslupahakemukseen emme valitettavasti voi muuta, kuin odottaa.

Mikäli poikkeuslupaa Kuopion Väre Areenalle ei heltiä, KuPS:n kotiottelu tullaan pelaamaan Helsingissä. Mikäli KuPS joutuisi pelaamaan ottelun Helsingissä, seura on valmistautunut sen mukaisiin toimenpiteisiin.

Lipunmyynti tullaan avaamaan välittömästi, kun UEFA:n vastaus poikkeuslupahakemukseen on saatu. Mikäli ottelu päästään pelaamaan Kuopiossa, KuPS:n kausikortin haltijat saavat vuorokauden etuosto-oikeuden ottelukohtaisen lipun hankkimiseksi. Mikäli ottelu taas joudutaan pelaamaan Helsingissä, lipunmyynti avataan ensi hetkestä lähtien yleisenä.

Tulemme tiedottamaan asiasta lisää heti, kun pelipaikkaan saadaan vahvistus.