KuPS mukana Pirtin koulun liikennetempauksessa

KuPS edustusjoukkueen puolustaja Taneli Hämäläinen pysäytteli torstaiaamuna vastustajien hyökkääjien sijaan Pirtin koulun oppilaita Petosentien, Pirtintien ja Pirtinpääntien vilkkaassa risteyksessä.

Pirtin koulun vanhempainyhdistyksen vuosittain järjestämän liikennetempauksen tarkoituksena on tuoda lapsille tietoutta turvallisesta liikennekäyttäytymisestä sekä opastaa varsinkin heijastinten, pyöräilykypärien ja pyörien valojen käytössä.

Tane ja Pirtin koulun heijastiniskuryhmä valmiina liikennetempaukseen

Pirtin koulun viereisissä risteyksissä on vilkas autoliikenne, joten syksyn pimetessä ja näkyvyyden rajoittuessa aihe on pienten koulumatkalaisten kannalta hyvinkin ajankohtainen.

”Syysloman jälkeen järjestetyssä kolme päivää kestävässä liikennetempauksessa jalkaudumme huomioliivein aamuisin koulun lähistön tienylityspaikoille ja opastamme kouluun matkaavia lapsia liikenteessä, jaamme heijastimia sekä vastaamme lapsia askarruttaviin kysymyksiin. Omalla näkyvyydellä saamme myös koulun ohi autolla ajavia huomioimaan vilkasta risteysaluetta”, vanhempainyhdistyksen Noora Räsänen kertoo toiminnasta.

Tane työn touhussa jakamassa heijastimia

Perinteisesti liikennetempauksessa on omalla näkyvyydellään ollut mukana myös poliisi, joka on pitänyt pienen puheenvuoron oppilaille liikenteeseen liittyvistä aiheista koulun aamunavauksessa. Tänä vuonna vanhempainyhdistys päätti kysyä myös KuPSia mukaan tempaukseen. Pirtin koulussa on paljon KuPS-junioreita, joten heijastimia Pirtin koulun risteyksessä jakanut puolustaja Hämäläinen olikin iloinen yllätys kouluun tuleville oppilaille.

Mukana koulun arjessa on myös naapurissa oleva K-Market Pirtti, joka on lahjoittanut Pirtin koulun ekaluokkalaisille heijastinliivit useana vuonna.

”Pirtin koulun viereisen tien liikenne on vilkasta ja siinä näkee vaaratilanteita valitettavan usein. Heijastimilla ja heijastinliiveillä saadaan syksyn pimetessä pienet koululaiset näkymään aamuliikenteen autoilijoille paremmin”, K-Market Pirtin kauppias Keijo Ollikainen toteaa.

KuPS kiittää Pirtin koulun vanhempainyhdistystä hienosta toiminnasta ja toivottaa kaikille koululaisille turvallisia koulumatkoja!