KuPS matkustaa KTP:n vieraaksi Kotkaan

Kuopion Palloseuran Veikkausliiga-kausi jatkuu, kun joukkue matkustaa KTP:n vieraaksi Kotkaan. KTP-KuPS ottelu pelataan huomenna 14. huhtikuuta Kotkan Arto Tolsa -areenalla kello 18:00.

Kuopion Palloseura aloitti viime viikolla Veikkausliigakautensa tappiolla kotonaan FC Interiä vastaan. Myös KTP aloitti liigakautensa tappiolla kotiareenallaan, joten vähintään toinen joukkueista pääsee avaamaan kauden pistetilinsä. KuPSin leirissä ajatuksena onkin, että nimenomaan keltamustat ottaisivat kolme pistettä mukaansa Kotkasta.

KTP pelasi viime kaudella Miesten Ykköstä, jonka voittamalla kotkalaiset varmistivat nousunsa takaisin Veikkausliigaan.  Viimeisin virallinen kohtaaminen joukkueiden välillä tapahtui Veikkausliigan ottelussa syyskuussa 2021, jolloin KuPS ryösti kolme pistettä Kotkasta. Kokoonpanot olivat luonnollisesti silloin hyvin erilaiset molemmilla joukkueilla, joten ihan liikaa tuota kohtaamista ei kannata enää muistella.

KTP on ollut vahva talvikaudella

Veikkausliigan avausottelussaan KTP taipui kotonaan AC Oululle tuloksin 0–2. Tulostaulun lukemista huolimatta kotkalaiset pelasivat vahvan ottelun ja pääsivät ottelussa hyviin maalintekopaikkoihin. Useista hyvistä yrityksistä lähimmäksi maalintekoa KTP:stä pääsi Jack de Vries, jonka vapaapotku pamahti ylärimaan. Ottelu oli tuloksesta huolimatta osoitus, että sarjanousijaa ei kannata aliarvioida tällä kaudella.

Liigacupissa KTP jäi lohkoihin, mutta osoitti hyviä otteita useissa peleissä. Joukkue nappasi kotonaan voiton FC Interiä vastaan 2–0 sekä pelasi 1–1 tasapelit niin FC Honkaa kuin myös IFK Mariehamnia vastaan. FC Lahtea ja HJK:ta vastaan joukkue taipui, mutta varsinkin HJK-pelissä kotkalaiset näyttivät, että pystyvät haastamaan ennakkosuosikkeja kotikentällään.

KTP:n yhteistyö Italialaisen Venezia FC:n kanssa on tuonut mielenkiintoisia nimiä kotkalaisten kokoonpanoon. Venetsiasta saapuneet Jack de Vries, Gabriel Sandberg ja Damiano Pecile ovat osoittaneet niin harjoitusotteluissa kuin myös virallisissa otteluissa, että olivat seuralta onnistuneita hankintoja. Vasenjalkainen De Vries teki viime kaudella Primavera-tasolla 14 maalia ja nappasi tililleen myös kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Kuopion Palloseura lähtee hakemaan kauden ensimmäisiä pisteitä

KuPS on toipunut avauskierroksen pettymyksestä ja katseet on siirretty kohti huomista ottelua. Joukkue on pystynyt valmistautumaan otteluun suunnitellulla tavalla ja odotukset peliin ovat selvät. Katso päävalmentaja Pasi Tuutin ja hollantilaispuolustaja Justin Bakkerin ajatukset huomisesta ottelusta videolta:

Veikkausliigan ottelu KTP-KuPS perjantaina 14.4.2022 kello 18.00 Kotkan Arto Tolsa -areenalla.