KuPS legenda Aki Heiskanen on menehtynyt

KUVA: Aki Heiskanen vuoden 1971 vuosikokouksessa. KUVA: lehtikuva Savon Sanomat

Kuopiolainen jalkapalloilija ja KuPS legenda Aki Heiskanen on nukkunut pois. Heiskanen menehtyi kiirastorstaina 71-vuotiaana.

Aki Heiskanen edusti Kuopion Palloseuraa urallaan useita vuosia. Kuopiolaissyntyinen lahjakkuus edusti KuPSia vuoteen 1972 asti ja palasi keltamustien riveihin 1978. Vuonna 1980 hän siirtyi Kuopion Eloon, jota hän lopulta edusti vuoteen 1984 asti. SM-sarjassa Akille kirjattiin uran aikana 171 ottelua ja 38 maalia. Vuoden pelaajaksi Suomessa Heiskanen valittiin vuonna 1976.

Kuva: Kuvassa Aki Heiskanen taustalla oikealla laidalla. Kuva paikalliskamppailusta vuodelta 1972

”Aki Heiskanen oli yksi suurimmista idoleistani omien juniori vuosieni aikana. Muistan, kun hän tuli palokunnan kanssa esittelemään kalustoa koululle ja hakeuduin automaattisesti nuorena kaverina idolini juttusille. Heiskanen oli ehdottomasti hieno mies niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin” muistelee Kuopion Palloseuran hallituksen puheenjohtaja Markku Raatikainen Heiskasta.

KUVA: 1971 KuPS – TPV ottelussa yleisöä riitti. Aki Heiskanen ei ollut kyseisenä päivänä kokoonpanossa. KUVA: Savon Sanomat lehtikuva.

Vuonna 1971 Savon Sanomat kuvaili otteluraportissa Aki Heiskasta seuraavalla tavalla:

”Keskikenttäpelaaja Aki Heiskanen pelasi todellisen unelmaottelun halliten keskikentän lähes yksin. Harvoin yksi pelaaja ehtii ottelussa saamaan niin paljon positiivista aikaan kuin Aki eilen”.

Seuraotteluiden lisäksi Heiskanen sai vastuuta myös maajoukkueessa 32 A-maaottelussa, joissa hän onnistui maalin teossa yhteensä seitsemän kertaa.

KuPS-perhe esittää syvät surunvalittelunsa ja ottaa osaa omaisten suureen suruun.