KuPS kruunaa harjoitusviikkonsa ottelulla FF Jaroa vastaan

Kuopion Palloseuran preseason jatkuu tiiviinä kohti lähestyvää Veikkausliigakautta. Joukkue kohtaa huomenna 9. maaliskuuta kello 15:00 harjoitusottelussa FF Jaron.

Keltamustan harjoitusviikko huipentuu, kun Ykkösliigaan valmistautuva FF Jaro saapuu Väre Areenalle mittaamaan KuPSin vireen. Viimeksi joukkueet kohtasivat toisensa maaliskuussa 2021 – silloinkin harjoitusottelun merkeissä. Tuolloin KuPS voitti ottelun lopulta vakuuttavasti 5-1, vaikka pietarsaarelaiset pääsivätkin johtoasemaan heti ottelun ensimmäisellä minuutilla.

Ykkösliigacupissa Jarolla on peli kulkenut ja joukkue on jo varmistanut välieräpaikan. Kyseisen turnauksen lohkovaiheessa Jaro voitti kaikki lohkovaiheen ottelunsa ja maalierokin oli vakuuttava 12-1. Jaron kanssa samassa lohkossa Ykkösliigacupissa olivat SalPa, SJK Akatemia, TPS ja KäPa. Neljän ottelun voittoputkessa kulkeva FF Jaro saa kuitenkin huomenna vastaansa erilaisen vastustajan, mitä preseasonin aikaisemmat ottelut ovat tarjonneet.

Kuopion Palloseuran edustusjoukkue palasi viikon mittaiselta talvilomalta takaisin harjoituskentille maanantaina. Samalla joukkue pääsi ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella harjoittelemaan ulkokentälle, kun Kuopion Kaupunki oli keltamustan iloksi sulattanut Väre Areenan tekonurmen. Nyt edessä oleva ottelu tarjoaakin samalla vuoden ensimmäisen ulkona pelattavan ottelun kuopiolaisille ja pikkuhiljaa ”hallikausi” saadaan pakettiin.

Huomisessa ottelussa yksi mielenkiintoisista asioista on se fakta, että Väre Areenan nurmitasolla nähdään mahdollisesti jopa kolme saman perheen edustajaa yhtä aikaa. Jaroakin edustaneen Axel Widjeskogin veli Adam kuuluu FF Jaron keskikenttäosastoon ja vastaavasti joukkueen päävalmentajana toimii veljesten isä Niklas Vidjeskog.

Väre Areenan lumiset olosuhteet

Kuopion keskuskenttänäkin tunnetun Väre Areenan ympäristö on vielä vahvasti lumen peitossa ja talviset olosuhteet voivat aiheuttaa mm. liukkaita alueita katsomoissa. Toivommekin, että huomiseen otteluun paikalle saapuva yleisö noudattaa suurta varovaisuutta stadionalueella liikkuessaan.

Samalla kuitenkin voimme iloisena kertoa, että otteluun on vapaa pääsy ja katsojien käytössä on pääkatsomorakennuksen keskimmäiset katsomolohkot. Aurinkokatsomo ei ole käytössä, mutta kahviopalvelut ovat avoinna ottelutapahtuman ajan Paitsiossa. Lisäksi haluamme muistuttaa, että areenan pysäköintialue ei ole käytössä lähialueen rakennustöiden takia.

Katso ottelu kotisohvalta KuPSTV:n avulla!

Ottelua voit seurata myös kotisohvalta, kun KuPS TV lähettää ottelusta suoran lähetyksen kanavan tilaajille. Lähetys potkaistaan käyntiin 10 minuuttia ennen ottelun alkuvihellystä. Ottelu alkaa kello 15:00. Harjoitusottelun selostuksesta vastaa Pauli Savenius, joten tiedossa on varmasti huippuviihdettä.   

Ottelun livelähetykseen pääset tästä.

Harjoituskentille palannut KuPS ajaa uusia pelaajia sisään

Kuopion Palloseuran harjoitusvahvuuteen liittyi tällä viikolla kaksi uutta pelaajaa: Petteri Pennanen ja Kristopher Da Graca. Vaikka Petelle Väre Areena ja sen tilat olivatkin entuudestaan tutut, oli vastassa monia uusia pelaajia KuPSin harjoitusasuissa. Nyt valmennuksen tehtävä onkin ajaa uusia pelaajia sisään keltamustan pelitapaan.

”Pystymme ajamaan jo tässä pelissä uusia pelaajia sisään, ja muutenkin kokeilemme uutta ja vaihtoehtoista kenttäryhmitystä tulevaa Veikkausliigakautta ajatellen. Mutta pidämme tiukasti kiinni samoista periaatteista kuin koko preseasonin ja jaamme peliaikaa tasaisesti”, kertoo joukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara.

Kuopiolaisten jalkapallon ystävien lempivalmentajaksi vuosien aikana noussut Honsu näkee, että Jaro on juuri tähän hetkeen sopiva harjoitusvastustaja Kuopion Palloseuralle.

”Palasimme tällä viikolla takaisin harjoituskentälle, ja on hienoa, että saamme Jaron vastustajaksemme. Se voitti lohkonsa Ykköscupissa, ja ottelu toimii hyvänä valmistautumisena Liigacupin välierään, koska edellisestä pelistä on jo kaksi viikkoa”, kertoo Honkavaara.

Kuopiolaisten miehityksestä huomenna varmuudella ovat poissa Jerry Voutilainen, Lauri Sahimaa ja Arttu Heinonen.

Harjoitusottelu KuPS – FF Jaro huomenna Väre Areenalla kello 15:00. Otteluun on vapaa pääsy sekä ottelua voit seurata suorana myös kotisohvalta KuPSTV:n avulla.