KuPS kaatui Liigacupissa Ilvekselle 3–0

Kuopion Palloseura vieraili eilen Tampereella Pirkkahallissa ja pelasi Liigacupin ottelun Ilvestä vastaan. Pelistä ei jäänyt keltamustille paljon kerrottavaa, sillä Ilves nappasi 3–0 voiton. Voitto oli Ilvekselle ensimmäinen Liigacupissa.

Ottelun alkupuoliskolla Kuopion Palloseura pelasi vahvasti ja pystyi pitämään pallosta hyvin kiinni. Ensimmäisen 35 peliminuutin aikana nähtiin muutama hyvä maalintekopaikka keltamustille: Taneli Hämäläisen ohi mennyt laukaus Jasse Tuomisen jätöstä sekä Joona Vetelin muurista kimmokkeella ohi mennyt vapaapotku. 43’ peliminuutilla pelin luonne kuitenkin muuttui, kun Djair Parfitt-Williams pääsi puolittaiseen läpiajoon ja iski pallon Johannes Kreidln ohi.

Toiselle puoliajalle lähdettiin 1–0 lukemista. Valitettavasti positiivista kerrottavaa keltamustien faneille toiseltakaan nelivitoselta ei saatu, sillä 56’ minuutilla Djair pisti Ilveksen 2–0 johtoon ja 67’ minuutilla Sabit James laukoi Ilveksen 3-0 johtoasemaan. Kolmannen maalin jälkeen keltamustat saivat luotua pientä painetta Ilveksen päätyyn, mutta Ilves pystyi pitämään oman maalinsa puhtaana. Ottelun lopputulokseksi jäi lukemat 3–0 Ilveksen hyväksi.

Ilves 3–0 KuPS

1-0 43’ Parfitt-Williams

2-0 56’ Parfitt-Williams

3-0 67’ James

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Pasi Tuutti oli mietteliäs ottelun jälkeen.

”Tämän päivän esitys ei jätä selittelyille tilaa. Meidän pitää yksinkertaisesti olla parempia. Jalkapallon ABC -kirjan alkusivut jäivät toteuttamatta, jolloin loppusivujen sisällöllä ei ole enää merkitystä.”

”Ilves oli valinnut tavan, jolla estetään meidän maalintekomme ja siinähän he onnistuivat erinomaisesti. Viiden ja kuuden pelaajan puolustuslinjan murtaminen on mille tahansa joukkueelle vaikeaa ja etenkin meille tällä hetkellä se aiheuttaa isoja vaikeuksia. Hyvänä asiana tästä pelistä voidaan kaikesta huolimatta ottaa ne hetket, joissa luotiin tuollaista matalaa blokkia vastaan kelvollinen määrä maalipaikkoja.”

Tuutti korostaa puheissaan jälleen kerran fyysistä kuormaa, jossa pelaajat ovat näin preseasonin aikana.

”Elämämme preseasonin raskaimpia viikkoja fyysisesti ja kun tulokset ovat negatiivisia ne lisäävät mentaalista kuormaa. Tällainen paketti mahdollistaa sen, että kasvaminen on mahdollista. Tulevaisuus kertoo, otimmeko vastaan tuon mahdollisuuden.”