KuPS ja HJK iskevät yhteen Suomen Cupin kiihkeässä finaalissa

Kuopion Palloseura tavoittelee sunnuntaina seurahistoriansa ensimmäistä naisten cup-mestaruutta

Satavuotiaan Kuopion Palloseuran hieno juhlakausi 2023 on edennyt loppusuoralleen ja sunnuntaina seuralla on mahdollisuus yltää uuteen historialliseen saavutukseen kotimaan kovilla kilpakentillä. Voitokas KuPS on edennyt naisten Suomen Cupin loppuotteluun, joka pelataan legendaarisella Helsingin Olympiastadionilla kello 15.00 alkaen. Vastustajana on pääkaupungin nimekäs ykkösseura Helsingin Jalkapalloklubi, joka on saavuttanut menestyksekkään seurahistoriansa aikana peräti 17 naisten cup-mestaruutta. Suomen huipulle noussut KuPS tavoittelee sunnuntaina historiansa ensimmäistä naisten cup-mestaruuttaan hienojen liigamestaruuksiensa lisäksi.

Kuopion Palloseuran ja HJK:n väliset ottelut ovat nousseet miesten puolella suomalaisen huippujalkapalloilun klassikko-otteluksi ja sama hieno kehitys on vähitellen toteutumassa nyt myös naisten puolella. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä Kansallisen Liigan kaudella jo kolme kertaa ja HJK on onnistunut voittamaan niistä kaksi. Edellinen liigapeli päättyi helsinkiläisten kotivoittoon 4-2, joten HJK tulee nyt saamaan vastaansa ärsytetyn ja voitonhimoisen vastustajan.

Klubi on hallinnut naisten jalkapallokenttiä pitkän aikaa lähes ylivoimaiseen tyyliin. HJK on saavuttanut cup-mestaruuksiensa lisäksi peräti 23 Suomen liigamestaruutta, edellisen 2019. Klubin edellinen cup-mestaruus on samalta vuodelta. Åland United voitti Suomen Cupin kolme kertaa peräkkäin 2020, 2021 ja 2022, joten voittopokaali matkustaa tänä vuonna Maarianhaminasta uuteen osoitteeseen.

Tule kannustamaan KuPS voittoon Olympiastadionille!


Cup-finaalin lipunmyynti on parhaillaan menossa, tule kannustamaan keltamustat voittoon:

OSTA LIPUT TÄSTÄ!

KuPS:n värejä tunnustavien toivotaan hankkimaan lippuja Olympiastadionin pääkatsomon pohjoisen puoleiselle sivulle (lohkot A1–A5)

Suomen Cupin finaali on katsottavissa sekä Ruutu+-palvelussa että JIM-kanavalla.