KuPS ja Emma Peuhkurinen jatkosopimukseen

Pallotaituri jatkaa pelaajauraansa mestarijoukkueen riveissä

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura on tehnyt merkittävän jatkosopimuksen pelikautta 2022 varten. KuPS ja keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka ulottuu seuraavan sarjakauden 2022 loppuun saakka. Peuhkurinen lukeutuu vahvan KuPS-joukkueen keskeisiin avainpelaajiin ja hänellä tullee olemaan ensi vuonnakin erittäin tärkeä rooli keltamustan pelaavassa kokoonpanossa. Emma jatkaa omaa pelaajauraansa keltamustissa innokkain mielin.

”Suomen mestaruus on ollut yksi unelmistani ja en voisi olla onnellisempi että me saavutimme sen tämän joukkueen kanssa. Ei sitä oikein tajua vieläkään, mitä on voittanut. Olen ylpeä joukkueestamme, mutta uskon että me olemme ensi vuonna vieläkin parempia”, Emma toteaa ja kiittelee kuopiolaisseuran tarjoamia hienoja kehittymismahdollisuuksia. ”Täällä on hyvä olla. Laadukkaat pelaajat ja laadukas valmennus ympärillä auttavat minua kehittymään paremmaksi pelaajaksi. Tämä kausi oli vasta ensimmäinen vaikeiden polvivammojen jälkeen ja tuntuu, että Kuopioon jääminen oli paras mahdollinen päätös. On mahtavaa päästä pelaamaan myös europelejä ensi kesänä”, Emma iloitsee.

Eniten liigaminuutteja tällä pelikaudella

Peuhkurinen kohosi esityksillään Subway Kansallisen Liigan parhaimpien pelaajien joukkoon pelipaikallaan. Hän pelasi keltapaitojen riveissä kaikki kauden 23 liigaottelua onnistuen maalinteossa yhden kerran. Emma keräsi KuPS-pelaajista eniten peliminuutteja tämän kauden liigassa: hän oli kaikissa 23 liigaottelussa aloituskokoonpanossa pelaten 20 kertaa täydet 90 minuuttia ja tullen kolme kertaa kentältä vaihtoon otteluiden loppuminuuteilla. Peliminuutteja kertyi siten lähes maksimimäärä 2043. Pelattuja liigaotteluita on nyt yhteensä 70 ja tehtyjä liigamaaleja viisi.

Otteluiden palkintoraaditkin huomioivat pelaajan erinomaiset peliotteet: Emma keräsi liigakauden aikana yhteensä 13 RUUTU-tähteä eli KuPS-joukkueen pelaajista kolmanneksi eniten heti Gentjana Rochin ja Aino Krögerin jälkeen. Kausi toi mukanaan kutsun myös maajoukkuetehtäviin ja Peuhkurinen matkusti loppuviikolla U23-maajoukkueleirille Eerikkilään. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin PwC:n kummipelaajana. 

Kuopion Palloseuralla on nyt sopimukset ensi kaudesta kahdeksan pelaajan kanssa ja uusista sopimuksista kerrotaan enemmän lähiviikkoina.