KuPS avaa europelinsä georgialaista FC Dila Goria vastaan

Kuopion Palloseura sai kiperän vastustajan UEFA Europa Conference Leaguen 1. karsintakierrokselle. KuPS:aa vastaan arvottiin georgialainen FC Dila Gori. Ottelut pelataan 7. ja 14. päivä heinäkuuta.

FC Dila Gori on Georgian keskiosassa sijaitsevasta Gorin kaupungista. Matkaa Gorista maan pääkaupunki Tbilisiin on noin 90 kilometriä.

Viime kaudella FC Dila Gori sijoittu Georgian Erovnuli Ligassa kolmanneksi ja ansaitsi siten paikkansa Konferenssiliigan karsinnoissa. FC Dila on myös kokenut europeli-joukkue, parhaimmillaan joukkue eteni kaudella 2012 Eurooppa Liigan playoff-kierrokselle, jossa portugalilainen Marítimo oli kuitenkin parempi yhteismaalein 3-0.

Georgian liiga on tällä hetkellä noin kauden puolivälissä ja FC Dila on sarjassa neljäntenä. Kesäkuussa joukkue pelaa vielä neljän kotimaan liigansa ottelua, ennen kuin sarjassa vetäydytään noin puolentoista kuukauden mittaiselle tauolle. Georgialaiset ovat siis hyvässä pelituntumassa keskellä kauttaan europelien alkaessa.

KuPS arvottiin aloittamaan ottelupari kotikentällään ja mikäli seurojen väliset neuvottelut eivät tuo muutosta, pelataan joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu Kuopion Väre Areenalla torstaina 7. päivä heinäkuuta.