KuPS Akatemia aloittaa kautensa FC Kiffeniä vastaan

Kuopion Palloseuran miesten akatemiajoukkue aloittaa kautensa lauantaina 23. huhtikuuta Kuopion Väre Areenalla, kun keltapaidat saavat vastaansa helsinkiläisen FC Kiffenin.

Perinteikäs – liki legendaarinen – helsinkiläisjoukkue Kiffen on viimeisten vuosien aikana vakiinnuttanut paikkansa Kakkosen ylemmässä keskikastissa. Viime kaudella Töölön Pallokentän isännät sijoittuivat Kakkosen A-lohkossa kuudenneksi.

Mustien Hurmureiden kulta-ajat ovat kuitenkin kaukana kaukaisuudessa. Joukkue on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden neljä kertaa – viimeisimpänä vuonna 1955. Aiemmat kolme mestaruutta ovat ajalta ennen Suomen itsenäisyyttä – vuosilta 1913, 1915 ja 1916.

Kiffenin kovin syömähammas on jo lähes seuraikonin asemaan noussut senegalilaishyökkääjä Cheikh Toure. Voimakas keskushyökkääjä paukutteli Kiffenille viime kaudella 11 maalia ja kaudella 2017 nyt 31-vuotias järkäle voitti Kakkosen maalikuninkuuden 16 maalillaan. Veikkausliiga-kokemusta joukkueessa omaa muun muassa juniorimaajoukkueet läpikolunnut keskikenttäpelaaja Riku Heinonen.

KuPS Akatemian joukkueen runko on tulevaan kauteen hyvin nuori ja koostuu pitkälti palloseuran A- ja B-juniori-ikäisistä pelaajista. Akatemiassa tullaan näkemään tulevalla kaudella kuitenkin myös paljon Veikkausliiga-pelaajia, sillä Kakkosen pelit antavat Veikkausliiga-miehistössä pienemmille minuuteille jääneille pelaajilla erinomaisen paikan pelituntuman ylläpitämiseen.

KuPS Akatemian ja FC Kiffenin välinen Kakkosen ottelu alkaa lauantaina 23.4. kello 15.00 Kuopion Väre Areenalla. Muistathan, että Veikkausliigan kausikortit oikeuttavat myös vapaan sisäänpääsyn akatemiajoukkueiden kotiotteluihin, sekä Kansallisen Liigan kotiotteluihin.

Mikäli et pääse seuraamaan ottelua paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Livekset-kuvaustiimin YouTube-kanavalta!