Kuopion Palloseura on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2024

Kuopion Palloseura juhlii Suomen Cupin voittoa. Finaaliottelussa kaatui FC Inter jatko-ottelun jälkeen.

Yli 5000 katsojaa oli kerääntynyt Tammelan Stadionille seuraamaan Suomen Cupin loppuottelua, jossa kohtasivat KuPS ja FC Inter. Näistä katsojista selvästi yli 1 000 oli pukeutunut keltamustaan ja ottelun tunnelma oli tapissa – kapteenin sanojen mukaan ottelu tuntui kotiottelulta.

Ottelu oli isossa kuvassa todella viihdyttävää jalkapalloa, eikä jännitystä ottelusta puuttunut. Ensimmäinen nelivitonen oli vauhdikas, mutta ennen kaikkea keltamustan hallinnassa. Vaikka 1. jaksolla ei maaleja nähty, kävi pallo kuopiolaisten toimesta mm. tolpassa.

Toisen jakson alku oli ”kotijoukkue” FC Interille vahva ja turkulaiset saivat pakotettua kuopiolaiset tekemään virheitä. Ottelun 51. peliminuutilla nämä harhasyötöt kostautuivat ja Darren Smith siirsi turkulaiset 1-0 johtoasemaan.

Keltamusta haki vimmatusti kavennusta ja lopulta kova työ palkittiin, kun kapteeni Petteri Pennanen iski pallon maaliin vitosen rajalta. Tilanne syntyi Otto Ruopin oikean jalan keskityksestä, josta Clinton Antwi syötti pallon upeasti Petelle, joka ei erehtynyt, vaan upotti pallon Interin maaliin.

Keltamusta näytti jo iskevän lopullisen niitin toisen jakson lopussa, kun Arttu Heinonen upotti pallon maaliin ottelun lisäajalla. Valitettavasti käytössä ollut VAR lopetti kuopiolaisten juhlat, sillä tilanteessa oli paitsio. Joukkue ei kuitenkaan tuomiosta lannistunut, vaan piti ottelua otteessaan.

Jatko-ottelussa KuPSin paineistus sai jatkoa ja ottelun 92. peliminuutilla Pennanen tykitti pallon upeasti oikeaan yläkulmaan kuudentoista ulkopuolelta. Tämä maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi – ainakin hyväksytyksi sellaiseksi. Ottelussa KuPS teki yhteensä viisi maalia, joista kolme tuomittiin lopulta paitsioiksi. Nämä tuomiot olivat tietysti aivan oikein, mutta toivat otteluun omanlaista jännitystä.

Peten kahden upean maalin myötä kuopiolaiset pääsivät juhlimaan seurahistorian viidennettä Suomen Cupin mestaruutta. Juhlat eivät kuitenkaan jatku pitkään, sillä Veikkausliigakausi jatkuu jo tiistaina Tammelassa Ilveksen vieraana. Nyt tavoitteena onkin tuplamestaruus.