Kuopion Palloseura ja Otso Virtanen jatkosopimukseen

Kuopion Palloseura vahvistaa ennestään vahvaa maalivahtiosastoaan, kun Otso Virtanen (26) jatkaa kuopiolaisjoukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Veikkausliigan kärkitorjujiin kuuluva Virtanen aloittaa jo viidennen sarjakautensa Keltamustan riveissä.

166 Veikkausliigaottelua pelannut Virtanen on ollut äärimmäisen tärkeä palanen Kuopion Palloseuran viime vuosien menestystarinaa. 196-senttinen maalivahti on johdottanut torjunnoillaan Keltamustan mitaleilla jokaisella Kuopiossa torjutulla kaudella ja nollapelejä on kertynyt 27 kappaletta.

”Voittava joukkue tarvitsee kaksi hyvää maalivahtia”

Kuopion Palloseuran maalivahtiosasto tulee olemaan kaudella 2021 raudanluja. Tulevalla kaudella Otso Virtanen muodostaa KuPS:n torjujakaksikon itävaltalaisen Johannes Kreidlin kanssa. Kova kilpailutilanne ykkösvahdin paikasta on KuPS:n maalivahtivalmentaja Jori Särkän mukaan pelkästään hyvä asia:

”Haluamme olla tulevallakin pelikaudella mahdollisimman laadukas joukkue ja halusimme myös kaksi mahdollisimman hyvää maalivahtia. Toivottavasti pojat aiheuttavat valmennukselle positiivisen ongelman siitä, kumpiko pelaa milloinkin”, Särkkä miettii.

KuPS-miehistö on keskellä isoa muutosprosessia. Virtasen jatkosopimus on maalivahtivalmentaja Särkän mielestä tärkeää myös jatkuvuuden kannalta:

”Jalkapallossa kaivataan jatkuvuutta. Nyt kun joukkueen pelaajisto kokee isojakin muutoksia, tällaiset jatkosopimukset ovat tärkeitä. Otso on myös äärettömän luotettava torjuja. Hän ei tee virheitä ja hän pystyy toteuttamaan sovittua taktiikkaa ja pelitapaa”, Särkkä kertoo suojatistaan.