Kuopion Palloseura ja hyökkääjä Matar Dieye pelaajasopimukseen

Kuopion Palloseura vahvistaa hyökkäyskalustoaan, kun Matar Dieye liittyy joukkueeseen kauden 2023 mittaisella lainasopimuksella unkarilaisesta Debrecenistä. Hyökkääjä saapui Kuopioon keskiviikkona ja liittyy välittömästi joukkueen harjoitusvahvuuteen. Lainasopimus sisältää myös osto-option.

Senegalilainen Dieye on vaikuttanut Euroopan maaperällä jo pitkään ja varsinaisen jalkapallokasvatuksensa hyökkääjä sai Italiassa. Hänen lopullinen läpimurtonsa aikuisten tasolla tapahtui kaudella 2018/2019, kun 190-senttinen hyökkääjä viimeisteli Olimpik Donetskin riveissä 7 maalia Ukrainan pääsarjassa. Eniten otteluita Dieye on kuitenkin kirjauttanut Kroatian pääsarjassa HNK Gorican riveissä, jossa hän esiintyi 63 ottelussa tehden 10 maalia ja antaen 5 maaliin johtanutta syöttöä.

Viimeiset kuukaudet vasenjalkainen hyökkääjä on edustanut unkarilaista Debreceniä. Vastuu uudessa seurassa jäi kovista odotuksista huolimatta lopulta vähäiseksi, minkä myötä lainasopimus tuli kysymykseen. Dieye on pelannut maaliskuussa Debrecenin kakkosjoukkueen riveissä, joten hyökkääjän pelikunto on hyvä ja hän odottaa jo innolla ensiesiintymistään Keltamustan riveissä. Pelaajan täytyy vielä läpäistä Kuopion Palloseuran lääkärintarkastus.

”Olen erittäin onnellinen mahdollisuudesta, jonka Kuopion Palloseura tarjosi minulle. Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta menestymään tulevalla kaudella ja luonnollisesti tavoitteenani on olla voittamassa Veikkausliigan mestaruus.” kertoo Matar odotuksistaan.

Kuopion Palloseura on etsinyt hyökkäyspäähän lisävahvistusta läpi talvikauden ja päävalmentaja Pasi Tuutti on todella tyytyväinen, että pitkä rekrytointiprosessi tuotti lopulta halutun lopputuloksen.

”Matar on juuri sellainen erilainen hyökkääjätyyppi mitä olemme etsineet. Hänen tuoma pelillinen elementti on lisäarvo, jota olemme kaivanneet viime aikoina. Kunhan saamme pelaajan kanssa kokonaisia treeniviikkoja alle uskon hänen osoittavan arvonsa joukkueelle ja kannattajille.” kommentoi Tuutti uutta pelaajasopimusta.