Kolme KuPS-pelaajaa Veikkausliigan kuukauden joukkueessa!

Veikkausliigassa sarjan kärkipaikalla porskuttava Kuopion Palloseura on vahvasti edustettuna myös Veikkausliigan syyskuun tähdistöjoukkueessa. Kuukauden joukkueeseen nousivat hyökkääjä Tim Väyrynen, keskikenttäpelaaja Jordan Sebban, sekä puolustaja Taneli Hämäläinen.

KuPS:n oma kasvatti 20-vuotias Taneli Hämäläinen on ollut kauden valovoimaisimpia Veikkausliigan läpimurtopelaajia. Topparina ja laitapuolustajana sujuvasti sukkuloiva Tane debytoi Veikkausliigassa 24.4.2021 FC Interia vastaan ja siitä lähtien hän on kuulunut KuPS:n kulmakiviin. Tällä kaudella Hämäläinen on pelannut 19 Veikkausliigan ottelussa yhteensä liki 1.600 minuuttia. Syyskuun alussa SJK:a vastaan Hämäläinen onnistui iskemään myös uransa ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

24-vuotias Jordan Sebban siirtyi KuPS:aan helmikuun puolivälissä. Vielä kauden alkuvaiheilla ranskalaispelaaja ei tuntunut löytävän ominta rooliaan joukkueessa, mutta kauden edetessä Toulousen kasvatin otteet ovat parantuneet peli peliltä. Sebbanin rooli KuPS:n hurjassa 17 tappiottoman Veikkausliiga-ottelun putkessa onkin merkittävä. Sebban ei ole onnistunut Veikkausliigassa vielä maalinteossa, mutta miehen rooli sekä hyökkäys-, että puolustussuuntaan on todella suuri.

Tim Väyrynen tuli KuPS:aan kesän siirtoikkunassa ja espoolaislähtöinen hyökkääjä on ollut KuPS:lle erinomainen vahvistus hyökkäyspäässä. Syyskuun otteluissa Väyrynen osui kolmesti tolppien väliin ja koko kauden maalisaldo näyttää yhdeksän Veikkausliiga-ottelun jälkeen seitsemää täysosumaa. Edellisessä ottelussa Väyrysen kaksi maalia kaatoivat Ilveksen Kuopiossa, kun KuPS voitti Mestaruussarjan avausottelun 2-1.

Veikkausliigan syyskuun joukkue:

Rasmus Leislahti (Ilves), Taneli Hämäläinen (KuPS), Tabi Manga (Ilves), Luiyi de Lucas (Haka), Tuomas Ollila (Ilves), Joona Veteli (Ilves), Jordan Sebban (KuPS), Donaldo Acka (Haka), Tim Väyrynen (KuPS), Kai Kamara (HIFK), Petteri Forsell (Inter)

Kuukauden pelaaja: Petteri Forsell (Inter)
Kuukauden valmentaja: Toni Kallio (Ilves)