Kansallinen Cup: KuPS – HJK 90min 1-1, rp 4-5

Tappioasemasta noussut HJK juhli Kansallisen Cupin voittoa Väre Areenalla

HJK vei nimiinsä ensimmäistä kertaa pelatun Kansallisen Cupin. Väre Areenalla lauantaina taisteltu loppuottelu päättyi helsinkiläisten voitonjuhliin dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen. HJK oli pitkään ahdingossa yhden maalin tappioasemassa, mutta onnistui viimeisellä varsinaisella peliminuutilla nousemaan tasoihin ja ylsi lopulta cup-mestariksi jännittävän rangaistuspotkukilpailun kautta.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat muodostuneet tasaväkisiksi ja vähämaalisiksi taisteluväännöiksi ja näin tapahtui tälläkin kertaa. Ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisen kamppailun merkeissä, kunnes KuPS-puolustaja Maja Göthberg onnistui laukomaan finaaliottelun ensimmäisen osuman tarkalla takanurkkavedollaan: 1-0 (30 min). KuPS hallitsi peliä vahvasti maalinsa jälkeen ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa. Hyvin pelanneiden kuopiolaisten johtoasema kesti aina 89. peliminuutille saakka, kunnes HJK-hyökkääjä Ria Karjalainen onnistui tasoittamaan 1-1 ja edessä oli kihelmöivä pilkkukilpailu, jossa Klubi oli yhden osuman verran tarkempi. HJK sai näin haltuunsa cupin kultamitalit sekä voittolautasen.

KuPS-valmentaja Ollipekka Ojala harmitteli voiton menettämistä viimeisillä mahdollisilla hetkillä. ”Cupissa lopulta vain voitto merkitsee. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan ja siihen miten me painoimme, eikä HJK päässyt mihinkään. Se harmittaa että me teimme vain yhden maalin, toinen puoliaika oli tasainen ja loppuun tuli harmillinen tasoitusmaali”, Ojala kuvaili finaaliottelun käänteitä.

”Maalipaikat on vaan käytettävä paremmin. Joka kerta me olemme hävinneet cupissa mutta voittaneet liigan, joten ennusmerkit kesää varten ovat nytkin hyvät. Tämä oli selkeästi tämän kauden kovin ja haasteellisin pelimme, toisella puoliajalla oma pelimme vähän repeili. Pienistä asioista nämä ovat aina kiinni, HJK:lla oli vain pari tilannetta. Me menetimme pelin aikana vähän kontrollia ja ehkä prässi ja puolustaminen olivat vähän yksilöllistä ja ehkä jalassakin vähän rupesi painamaan. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi hyvä. Nyt me jatkamme valmistautumista liigaan ja seuraavan parin viikon aikana tarvittava herkkyys löytyy varmasti”, Ojala totesi.