Kansallinen Cup: KuPS – FC KTP 6-0 (1-0)

Kuopion Palloseura aloitti Kansallisen Cupin ottelut komealla kotivoitolla

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura aloitti tämän talven Kansallisen Cupin pelit lauantaina Lippumäen jalkapallohallissa. Uusi talviturnaus alkoi komealla kotivoitolla, kun ykkösen seura FC KTP kukistui A-lohkon kotipelissä selvin lukemin 6-0. Hyökkääjä Lavdije Begolli oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja neljällä hienolla osumallaan, hyökkääjä Gentjana Rochi osui yhden kerran ja uusi pelaajavahvistus Savannah Lee Taylor onnistui samoin kertaalleen maalinteossa. A-lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja eli jokainen joukkue pelaa neljä lohko-ottelua.

Lauantainen ottelu alkoi tasaisen taistelun merkeissä, kunnes Begolli viimeisteli ensimmäisen osumansa puolen tunnin kohdalla (32 min). KuPS nosti toiselle jaksolle pelin tempoa ja vauhdikas hyökkääminen tuottikin runsaasti mainioita maalintekotilanteita. Begolli viimeisteli heti toisen puolikkaan alussa 2-0 puolustaja Niitty Hahlin mainiosta syötöstä (48 min) ja hankki tunnin kohdalla rangaistuspotkun, josta Rochi nautiskeli 3-0 (61 min). Lee Taylor laukoi 4-0 maalinedusruuhkan keskeltä (66 min) ja Begolli täydensi oman hattutemppunsa 89. peliminuutilla iskemällä Ana Paula Silva Santosin keskittämästä kulmapotkusta 5-0. Sama kuvio toistui vielä lisäajalla Begollin puskiessa loppunumeroiksi 6-0 (90+2 min).

Ojala: ”Tämä on hyvä aloitus viralliselle kilpailukaudelle”

Kuopiolaisten kotivoitto oli täysin ansaittu. Kuopiolaisten hieno pelinhallinta vain vahvistui loppua kohden mentäessä ja uudet pelaajat Taylor ja Santos esittivät mainioita otteita. Maalivahti Fanny Söderström sai pelata helpon nollapelin. Päävalmentaja Ollipekka Ojala oli tyytyväinen komeaan lopputulokseen. ”Alussa näkyi se, että meillä on kuusi aika napakkaa viikkoa takana. Tauolla me puhuimme kopissa, että meidän pitää saada pelaamiseen lisää aggressiivisuutta ja halua. Me saimmekin hyvän parannuksen toiselle puolikkaalle ja halusimme voittaa. Hyvä parannus saatiin ja tulos on ansaittu”, päävalmentaja totesi.

”Meillä on ollut nyt kova treeniviikko ja siihen nähden tämä on hyvä aloitus viralliselle kilpailukaudelle. Laatu saatiin pysymään pelissä ja varastoonkin jäi vielä paljon. Hyvää on se, että me luomme pelissä paljon paikkoja. Uudet pelaajat Santos ja Taylor olivat tänään tosi hyviä ja hyvin he ovat vähitellen päässeet mukaan tähän joukkueeseen”, Ojala sanoi.

KuPS: Fanny Söderström, Liina Nora (35 min Niitty Hahl, 61 min Anni-Maija Kauppila), Maja Göthberg, Savannah Lee Taylor, Oona Siren, Emmi Siren, Anni Hartikainen, Nanna Savolainen, Lavdije Begolli, Wilma Forsblom (46 min Ana Paula Silva Santos), Gentjana Rochi (72 min Saga Kaikkonen)

A-lohkon sarjatilanne.

KuPS …………..1 1 0 0 6-0 3
FC Lahti……….1 1 0 0 3-1 3
————————————-
FC KTP………..2 0 0 2 1-9 0

Lohkon viimeiset ottelut:
La 18.2. FC KTP – FC Lahti
La 25.2. FC Lahti – KuPS
La 4.3. KuPS – FC Lahti
Ke 8.3. FC KTP – KuPS