Kaksi kotiottelua huipentavat keltamustan toukokuun

Kuopion Palloseuran miesten edustusjoukkueella on edessään kahden kotiottelun loppuviikko. Torstaina 26.5. KuPS:lla on Suomen Cupissa vastassa Ekenäs IF ja sunnuntaina Kuopion Väre Areenalla pelataan Veikkausliigan kärkikamppailu KuPS-HJK.

KuPS:n viikko alkoi komeasti maanantaina 23. toukokuuta, kun Kanarialinnut hakivat Helsingin IFK:sta 0-1 vierasvoiton Veikkausliigan 9. kierroksen ottelussa. Ottelu oli samalla KuPS:n 30. peräkkäinen Veikkausliigan ottelu, jolla kuopiolaiset tekivät suomalaista palloiluhistoriaa. KuPS:n alkukausi Veikkausliigassa on ollut kokonaisuudessaan huikea, kun kauden yhdeksän ensimmäistä ottelua ovat tuoneet kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin. KuPS majailee Veikkausliigan kärjessä tasapistein Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. HJK:lla tosin on heikompi maaliero ja helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun savolaisia enemmän.

Torstaina KuPS aloittaa puolustavana Suomen Cupin mestarin kauden 2022 cup-taipaleensa. Viime keväänä Helsingin Olympiastadionilla KuPS juhli cupin voittoa, kun HJK taipui rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Suomen Cupin voitto oli KuPS:n ensimmäinen sitten vuoden 1989.

Torstaina Väre Areenalle vastaan saapuu Ykkösen Ekenäs IF. EIF:n paidassa pelaavat KuPS:sta lainalla oleva Hemmo Riihimäki, sekä KuPS:aa aiemmin edustanut Oskari Sallinen. Cup-huuma potkaistaan käyntiin Väre Areenalla helatorstaina kello 15.00

Sunnuntaina nähdään monen suomalaisen futisjännärin odottama kärkikoitos, kun Veikkausliigan kaksi parasta joukkuetta taistelevat pisteistä Kuopiossa. KuPS ja HJK pelasivat kaudella 2021 ikimuistoisen mestaruustaistelun, joka lopulta kääntyi pisteen erolla HJK:lle. Viime kauden kolme Veikkausliiga-kamppailua olivat tasaisia vääntöjä ja niistä jokainen päättyi tasapeliin. KuPS:n ja HJK:n välinen kärkikamppailu potkaistaan käyntiin Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 29. toukokuuta kello 16.

Lipunmyynti HJK-otteluun käy jo kuumana ja pääkatsomo täyttyy kovaa vauhtia. Nappaa siis nopeasti liput itsellesi ja seurueellesi osoitteesta www.tiketti.fi. Lippukaupoille pääset myös painamalla tästä.

Suomen Cup: KuPS-EIF torstaina 26.5.2022 kello 15.00

Veikkausliiga: KuPS-HJK sunnuntaina 29.5. klo 16.00