Issa Thiaw valmentamaan KuPS Akatemiaa

Kuopion Palloseuran uusi Kakkosen kauteen valmistautuva akatemiajoukkue lähtee tulevaan kauteen Issa Thiawin komennossa.

Senegalilainen keskikenttäpelaaja edusti pelaajana KuPS:aa kausilla 2019-2020. Kausi 2020 jäi hänen osaltaan lyhyeksi, kun talven Suomen Cupin ottelussa tullut polvivamma päätti Thiawin kauden – ja lopulta koko pelaajauran.

Kuopiossa erinomaisesti viihtyvä 29-vuotias entinen keskikenttäpelaaja aloitti pelaajauransa jälkeen opiskelut Kuopiossa ja viime vuonna hän lähti mukaan KuPS:n juniorivalmennukseen. Issa oli muun muassa KuPS:n A-nuorten valmennuksessa joukkueen voittaessa viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden.

”Oli minulle suuri etuoikeus ja kunnia olla pelaajana osa joukkuetta ja päästä voittamaan KuPS:lle Suomen mestaruus. Viime vuonna valmentajana nuorten Suomen mestaruus oli itselleni upea asia ja voittaminen tuntui valmentajana erilaiselta. Olen puhunut paljon Simo Valakarin ja Pasi Tuutin kanssa viime aikoina ja uskon että pystymme saavuttamaan yhdessä hienoja asioita KuPS:n kanssa”, Thiaw iloitsee.

Thiaw kuvailee itseään valmentajana pelaajaläheiseksi.

”Rakastan jalkapalloa. Pyrin olemaan pelaajilleni helposti lähestyttävä, mutta vaadin heiltä myös paljon. Meillä tulee olemaan hyvä ja vahva joukkue ja tarkoituksenamme on pelata samanlaista jalkapalloa, kuin Veikkausliiga-joukkue. Odotan paljon tulevalta kaudelta”, Thiaw päättää.

KuPS:n akatemiajoukkue tullaan kokonaisuudessaan julkaisemaan lähiaikoina.