Hukkanen ja Tahkola pelaamassa UEFA-turnauksessa Kroatiassa

Kuopion Palloseuran pelaajakaksikko sai runsaasti peliaikaa keskiviikon Ruotsi-maaottelussa

Suomen U16-maajoukkue on parhaillaan turnausmatkalla Kroatiassa. Suomi pelaa kovatasoisessa UEFA Development-turnauksessa kolme kivikovaa ottelua kohdaten Ruotsin, Uruguayn sekä isäntämaa Kroatian. ”Minihuuhkajiin” valittiin Kuopion Palloseurasta Tatu Hukkanen ja Roopert Tahkola, jotka molemmat saivat runsaasti peliaikaa keskiviikkona pelatussa Ruotsi-ottelussa.

Hukkanen (kuvassa) ja Tahkola valittiin ottelun aloituskokoonpanoon. Tatu pelasi täydet 90 minuuttia ja Tahkola pelasi 63 minuuttia siirtyen sen jälkeen vaihtoon. Suomen valmennusjohto teki Ruotsi-ottelussa peräti yhdeksän pelaajavaihtoa: Hukkanen ja maalivahti Alex Hilden pelasivat ainoina täydet 90 minuuttia ja runsaat pelaajavaihdot tehtiin toisella puoliajalla kolmessa erässä (63 min neljä vaihtoa, 75 min kaksi vaihtoa ja 83 min kolme vaihtoa). Tahkola pelasi uransa ensimmäisen nuorisomaaottelun Suomi-paidassa.

Ruotsi voitti keskiviikkoillan maaottelun maalein 0-2. Suomen turnauspelit jatkuvat perjantai-iltana, jolloin vastassa on Uruguay ja viimeisessä ottelussa kohdataan kotijoukkue Kroatia ensi viikon maanantaina.