Harjoituspeli Ilves – KuPS 1-3 (1-0)

Ana Paula Silva Santos, Aino Kröger ja Kaela Hansen maalinteossa Tampereella

Subway Kansallisessa Liigassa
pelaava Kuopion Palloseura pelasi lauantaina tämän kevään viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikonloppuna alkavaa uutta liigakautta. Tampereen Ilves ja KuPS viimeistelivät otteitaan liigakauden kenraaliharjoituksessa, joka päättyi kuopiolaisten voittoon maalein 1-3.

Keskikenttäpelaaja Ana Paula Silva Santos, hyökkääjä Aino Kröger ja kanadalaispuolustaja Kaela Hansen onnistuivat maalinteossa Ilves-ottelun toisella puoliajalla. Nuorekkaan innokas Ilves tarjoisi odotetun tiukan vastuksen ja johti ottelua ensimmäisen puolikkaan jälkeen. KuPS puolestaan paransi oma pelaamistaan toisella puoliajalla nousten ansaittuun voittoon.

KuPS-joukkueen pelaavassa kokoonpanossa nähtiin jälleen uusia nimiä. Maalivahdit Satu Pitkänen ja Ellan Arpiainen pelasivat ottelun puoliksi, Pitkänen ensimmäisen puoliajan ja uusi hankinta Arpiainen toisen puoliajan. Laitapelaaja Minja Hattunen nimettiin nyt ensi kertaa aloituskokoonpanoon ja nuoret Akatemiapelaajat Milka Kuosmanen ja Amanda Nenonen pääsivät myös kentälle omaa osaamistaan osoittamaan. Pitkään sivussa ollut hyökkääjä Lavdije Begolli pääsi myös hankkimaan omat ensiminuuttinsa tämän vuoden puolella.

”Ansaittu voitto, jossa me näytimme voittajan luonnetta”

Kuopiolaisten liigakausi alkaa sunnuntaina 14.4. Ahvenanmaalla. Ilves-ottelu muodostuikin hyväksi viimeistelytilaisuudeksi ensi viikon Åland United-ottelua varten. ”Ensimmäinen puoliaika oli tänään odotetun tasainen. Ilves puolusti nyt paremmin kuin aiemmin ja onnistui omassa prässissään aika hyvin, jonka johdosta me menimme vähän ansaan. Ensimmäisellä puoliajalla me emme edenneet riittävästi emmekä vaihtaneet kaistaa. Pallotempo oli myös liian hidasta”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi ensimmäisen puoliajan pelillistä antia.

Tauon jälkeen osat vaihtuivat selvästi. ”Ilves oli tosi hyvä ensimmäisellä puoliajalla, toisella puoliajalla me teimme selkeän tasonnoston. Pallotempo nousi ja meidän korkea prässitaso pysyi yllä koko peliajan loppuun asti. Ansaittu voitto, jossa me näytimme voittajan luonnetta: tappiotilanteessa tulimme tasoihin ja ohi täysin ansaitusti”, päävalmentaja kiitteli.

KuPS: Satu Pitkänen (46 min Ellan Arpiainen), Kaela Hansen, Liina Nora, Emma Santamäki, Minja Hattunen (70 min Milka Kuosmanen), Ana Paula Silva Santos, Anni-Maija Kauppila, Saga Kaikkonen (30 min Tao Stark), Nanna Savolainen, Lavdije Begolli (30 min Tuuli Viinikka, n.65 min Amanda Nenonen), Aino Kröger