Harjoituspeli HJK – Kuopion Palloseura 90 min 0-1 (0-1)

Bismark Boateng ratkaisi mestarijoukkueiden kamppailun

Veikkausliigan pronssimitalijoukkue Kuopion Palloseura jatkoi tämän kevään harjoitusotteluitaan tänä iltana Helsingissä. Veikkausliigan mestarijoukkue 2020 HJK ja vuoden 2019 mestarijoukkue KuPS iskivät yhteen titaanien taistossa, joka päättyi kuopiolaisten hienoon voittoon 0-1. Pelipaikkana oli Jätkäsaaren hieno jalkapallohalli.

KuPS pelasi lauantaina jälleen hyvän ja tasapainoisen ottelun. Keskikenttäpelaaja Bismark Boateng viimeisteli illan voitto-osuman komealla ja kovalla vasurilaukauksellaan, kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia. HJK ei onnistunut ohittamaan kuopiolaisten hyvin pelannutta puolustuslinjaa ja keltamusta saavutti siten tämän kevään toistaiseksi maukkaimman voittonsa. Toisella puoliajalla tehtiin jälleen runsaasti pelaajavaihtoja ja nuorekas KuPS-ryhmä pyöritti peliä mallikkaasti ja vauhdikkaasti.

Päävalmentaja Simo Valakari oli tyytyväinen koko joukkueen taistelutahtoiseen ilmeeseen. Kaikki mukanaolleet pelaajat pääsivät kentälle pelaamaan ja HJK-ottelu valmisti hyvällä tavalla pelaajia viikon kuluttua tapahtuvaan Suomen Cupin avaukseen.

Valakari: ”Hieno koko joukkueen työvoitto”

”Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen osoittamaan työmoraaliin. Ensimmäisellä puoliajalla tekeminen oli tosi sitoutunutta ja toisella puoliajalla kaikki vaihtopelaajat jatkoivat hienolla tavalla työntekoa. Tämä on hieno koko joukkueen työvoitto. Voitto oli tärkeintä ja tärkeää on myös se, että nolla pysyi omassa päädyssä jälleen”, päävalmentaja korosti.

Nimekäs HJK-joukkue on aina hyvä tasonmittari kaikille vastustajilleen. ”Tämä oli tämän vuoden kovin pelimme. Hieno esitys meiltä, kovaa taistelua ja pelissä toteutui paljon hyviä asioita. Kiva oli myös nähdä pelaajien reaktio pelin jälkeen: he eivät olleet täysin tyytyväisiä, sillä he tietävät että paljon voidaan tehdä vielä paremmin. Se oli hieno asia havaita”, päävalmentaja totesi. Hän myös kiitteli uuden jalkapallohallin hienoja oloja.

”Alusta on hyvä ja halli on valoisa. Pelaajavaihtoja tehtiin paljon ja kaikki kentälle menneet pelasivat tosi hyvin. HJK:ta vastaan tulee tietenkin aina sellaisia hetkiä, jolloin joutuu puolustamaan enemmän. Hyvin me tänään puolustimme. Tämä ottelu palvelee meitä erinomaisesti ensi viikolla alkavaa Suomen cupia varten, sillä on tosi tärkeätä tottua pelaamaan vieraissa hieman erilaisissa olosuhteissa ja hieman erilaisilla kentillä, jotta opitaan pelaamaan muuallakin kuin Lippumäessä”, päävalmentaja muistutti.

KuPS: Otso Virtanen (74 min Johannes Kreidl), Taneli Hämäläinen (84 min Joel Vartiainen), Diogo Tomas, Juho Pirttijoki, Saku Savolainen (68 min Viljami Aittokoski), Taneli Heiskanen (68 min Jiri Nissinen), Anton Popovitch (68 min Axel Vidjeskog), Bismark Boateng (46 min Jordan Sebban), Arttu Heinonen (46 min Tommi Jyry), Urho Nissilä (68 min Oskari Sallinen), Santeri Haarala ((46 min Eetu Rissanen)