Hannah Sharts kiittelee KuPS-joukkueen yhteishenkeä

”KuPS on minulle täydellinen paikka aloittaa oma ammattilaisurani”

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura hankki alkutalvella riveihinsä uuden laatupelaajan. Amerikkalaispuolustaja Hannah Sharts liittyi tammikuussa mestarijoukkueen riveihin ja on esittänyt vahvoja peliotteita tämän kauden liigapeleissä. Pelaaja on viihtynyt erinomaisesti uudessa seurassaan ja kiittelee joukkueen erinomaista ilmapiiriä.

”KuPS on urani ensimmäinen ammattilaisseura. Aloitin oman pelaajaurani University of Coloradon joukkueessa, jossa pelasin neljä vuotta. Sieltä siirryin tänne KuPS:iin. Tämä on minulle täydellinen paikka aloittaa oma ammattilaisurani. Tämä on kaunis maa ja olen onnellinen täällä, sillä pidän paljon niin kaupungista, maasta kuin tästä seurastakin”, Hannah kuvailee omia tuntemuksiaan vietettyään nyt puoli vuotta keltamustassa futiskaupungissa.

Hannah on pelannut tällä kaudella kymmenen liigaottelua ja muutaman muun kilpailullisen ottelun. Hän on ehtinyt saada hyvän kokonaiskuvan suomalaisen seurajalkapallon tasosta.

”Liiga on erittäin kilpailullinen kolmen-neljän ensimmäisen kärkijoukkueen osalta. Jokaisessa ottelussa pitää aina taistella kovaa ja Suomen kilpailukaudessa on paljon tavoiteltavaa: me pelaamme liigassa, Kansallisessa cupissa, Suomen Cupissa ja vielä mestareiden liigassa. On erittäin hienoa ja hauskaa saada osallistua kaikkiin näihin kilpailuihin. Joukkueessa on erittäin hyvä henkilökemia ja me välitämme toisistamme. KuPS onkin joukkue, jossa olen tuntenut oloni kaikkein tervetulleimmaksi. On ollut todella hienoa päästä tämän joukkueen jäseneksi”, puolustaja iloitsee.

”Australia, Brasilia ja USA ovat MM-turnauksen ennakkosuosikkeja”

Naisten jalkapalloilu kasvaa maailmalla kovaa vauhtia ja USA on lajin yksi iso edelläkävijämaa. USA on voittanut kaksi naisten maailmanmestaruutta ja lähtee vahvana ennakkosuosikkina myös tämänvuotiseen MM-turnaukseen, joka alkaa torstaina Australian ja Uuden Seelannin emännöimänä. Yhdysvallat toimii vuorostaan yhtenä kisaisäntänä 2026, kun miesten MM-lopputurnaus pelataan mantereella USA:n, Kanadan ja Meksikon jaetun kisaisännyyden alaisuudessa.

”Naisten jalkapallo kasvaa Yhdysvalloissa nopeasti. Ammattilaisliiga on olemassa ja se kasvaa koko ajan isommaksi ja suositummaksi. Uskon myös että MM-kisaisännyys 2026 ja tähtipelaaja Lionel Messin siirto tulee kasvattamaan entisestään myös miesten jalkapalloilun suosiota siellä”, Hannah kuvailee jalkapalloilun asemaa omassa kotimaassaan.

USA aloittaa MM-turnauksen lauantaina kohdaten Vietnamin omassa avausottelussaan. Hannah tuntee ison osan nykymaajoukkuepelaajista kohdattuaan heidät aiempina vuosina omalla pelaajaurallaan.

”USA:n maajoukkueessa on paljon urheilullisuutta. He taistelevat aina hullun lailla vihoviimeiseen pillinvihellykseen saakka ja onnistuvat jotenkin aina löytämään jonkin tavan edetä voittoon. Joukkueen puolustaja Naomi Girma on yksi tämän turnauksen parhaimmista keskuspuolustajista, olen aiemmin pelannut häntä vastaan. Olen kohdannut myös monta muuta nykyistä maajoukkuepelaajaa pelikentillä. Odotan Australian olevan MM-turnauksessa vahva oman kotiyleisönsä tuella ja Brasilia tulee menestymään hyvin tähtipelaaja Martan viimeisessä MM-turnauksessa. USA:n toivon myös menestyvän hyvin yltääkseen historialliseen kolmanteen peräkkäiseen MM-kultaansa”, Hannah arvioi suurimpien ennakkosuosikkien välisiä voimasuhteita.

Hannahin kummiyritys: