Gigantti eFutisliiga-ennakko: KuPS pelaa studion kirkkaissa valoissa

Kuopion Palloseuran kausi jalkapallon eFutisliigassa jatkuu tiistaina, kun keltapaidat pelaavat Ilvestä ja KTP:a vastaan.

Voitolla ja tappiolla kevätkauden aloittanut KuPS saa vastaansa kaksi hyvin erilaista joukkuetta B-lohkon studio-otteluissa. 

Ensimmäistä kauttaan eFutisliigassa pelaava KTP on ennen tiistain kierrosta pelannut vasta yhden ottelun. Kauden avausottelussaan KTP väänsi tiukan taistelun kevään yllättäjäjoukkue IFK Mariehamnin kanssa, mutta taipui lopulta maalein 4-3. 

KTP:a edustaa nuori kaksikko Elias ”EliasIsMyName” Koskinen – Alireza ”FinAli” Mozaffari. 18-vuotias Koskinen pelasi vakuuttavasti talven virtuaalisessa Suomen Cupissa ja ansaitsi paikkansa kotkalaisten riveissä. 21-vuotias Mozaffari on pelannut kilpailullisia FIFA-otteluita vasta muutaman vuoden, mutta on noussut nopeasti kohti Suomen huippua. KTP-kaksikko onkin ennen kaikkea tasainen joukkue.

Ilves kuuluu B-lohkon suosikkeihin. Tamperelaisten riveissä Matias ”Masatial” Hänninen ja Juuso ”JTasku” Tasku pelasivat todella vahvan avauskauden ja Ilves oli ehdottomasti syksyn suurimpia positiivisia yllättäjiä. Varsinkin Hänninen näytti omaa tulivoimaansa syyskaudella – hän iski pelaajista eniten maaleja joulukuussa päättyneellä kaudella.

Ilves on KTP:n tavoin pelannut vasta yhden ottelun tällä kaudella. Kauden avauksessa joukkue näytti, ettei talven aikana ole otettu askelia taaksepäin, kun se murjoi RoPS:n maalein 11-2. 

Viime kaudella KuPS ja Ilves kohtasivat toisensa kertaalleen, jolloin Ilves oli niukasti parempi maalin 3-2. 

B-lohkon tilanne näyttää tältä ennen tiistain otteluita.

”Voittamaan me lähdetään”

KuPS:n kausi sai lennokkaan lähdön, kun Keltamusta kaatoi kauden avausottelussaan Rovaniemen Palloseuran 8-3. Kauden toisessa ottelussa kyyti olikin sitten kylmää, kun sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Seinäjoen Jalkapallokerho kylvetti KuPS:aa maalein 8-2. 

Tiistain otteluissa KuPS on ensimmäistä kertaa tällä kaudella studio-olosuhteissa. Helsingissä pelattavien otteluiden kirkkaat valot eivät kuitenkaan hämää KuPS-duo Joel ”Tsouel” Niemelä – Pyry ”PyrdeR6” Rajalaa

”Kausi on alkanut ihan ok, vaikka SJK:a vastaan tulikin rumat lukemat. Ilveksen pojat pelaavat todella hyvin ja heitä vastaan tulee varmasti vaikea matsi. Ihan voitettavissa oleva joukkue hekin ovat, jos vaan saamme itsestämme parhaan irti. KTP:sta minulla ei hirveästi tietoa ole, mutta varmasti kova peli tulee siitäkin”, PyrdeR6 miettii.

KuPS-KTP pelataan kello 19 alkaen, ja KuPS-Ilves kello 20. 

Pelejä voi seurata Telia Esports Seriesin Youtube-kanavaltaTelia Esports Fi Twitch-kanavalta, MTV-palvelusta, sekä C Moresta.

Kuopion Palloseuran pääyhteistyökumppanina eFutisliigassa on Gigantti.