Gentjana Rochi on tämän kauden maalikuningatar

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjä viimeisteli tällä kaudella 26 upeaa liigamaalia

Suomen mestarijoukkueen Kuopion Palloseuran ykköshyökkääjä Gentjana Rochi on Subway Kansallisen Liigan tämän kauden maalikuningatar. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä pelasi tällä pelikaudella kaikki 23 sarjaottelua tehden yhteensä 26 hienoa liigaosumaa, joista viimeisimmän tämän illan kotiottelussa Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Maalitykki onnistui viimeistelemään sarjakauden aikana kaksi hattutemppuakin. Rochi on nyt kolmannen kerran liigan tehokkain maalintekijä: hän saavutti maalitilaston ykköspaikan 2018 ja uudelleen 2020 tehtyään viime vuonna 16 maalia pelaamissaan 17:ssa liigapelissä.

Rochi on pelannut nyt 103 liigapeliä Suomen kentillä tehden yhteensä 93 liigamaalia kahden eri liigaseuran riveissä. Hyökkääjä saapui Suomeen 2017 liittyen Jyväskylän Pallokerhon riveihin. Hän pelasi ensimmäisellä JyPK-kaudellaan 22 liigapeliä tehden 19 liigamaalia, jolla sijoittui tuon pelikauden maalintekijätilastossa kakkoseksi PK-35:n Kaisa Collinin jälkeen (20 maalia). Rochi saavutti seuraavalla kaudella 2018 maalintekijätilaston ykköstilan tehtyään 20 maalia 20:ssa liigapelissä. Hyökkääjä siirtyi Kuopion Palloseuraan kaudelle 2019 ja ylsi kauden maalintekijätilaston jaetulle kolmostilalle tehtyään 12 maalia 21:ssa liigapelissä. 2020 ja 2021 tähtihyökkääjä saavutti jälleen maalitilaston ykköspaikat ja hän toimi kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin OP Pohjois-Savon kummipelaajana.

”Yhteinen visiomme Suomen mestaruudesta on nyt totta”

Tämä sarjakausi 2021 on tehohyökkääjän viides ja myös paras pelikausi Suomen kentillä. ”Kun tulin tänne Suomeen, tavoitteenani oli voittaa täällä mestaruus. Kuopioon tultuani kaikki muuttui, olen oppinut mm. enemmän kurinalaisuutta ja seuratoiminta on täällä enemmän ammattimaista. Viime talvena meillä kaikilla oli yhteinen visio siitä, että me voitamme mestaruuden ja nyt se on totta. Me olemme tehneet joukkueena kovasti töitä ja kaikki pelaajat ja taustat ovat antaneet 100% itsestään”, Rochi sanoo.

Gentjana palkittiin lauantaina myös arvokkaalla Minna Canth-huomionosoituksella. Pelikausi 2021 on ollut mahtava kaikin puolin. ”Me aloitimme pelikauden keväällä HPS-voitolla ja sen jälkeen me olemme voittaneet paljon pelejä. En ole koskaan aikaisemmin pelannut joukkueessa, joka on johtanut sarjaa kauden alusta lähtien loppuun saakka. Me olemme tehneet joukkueena erittäin hienoa työtä. Joukkueessa on paljon loistavia pelaajia, jotka tekevät jokaisessa ottelussa kaikkensa”, hyökkääjä iloitsee. Hän lähettää lämpimiä kiitoksia myös kaikille keltamustien kannattajille, jotka ovat käyneet kannustamassa joukkuetta tämän kauden peleissä. ”Faneja on ollut paikalla muutamassa vieraspelissä ja kotiotteluissa myös. Heidän hieno kannustushuutonsa ’keltamusta’ on antanut meille niin paljon motivaatiota ja energiaa pelata. Me olemme niin kiitollisia siitä, että he kannustavat ja katsovat meidän pelejämme ja tämä mestaruus on Kuopiossa yksi kaikkein parhaita asioita koskaan”, Rochi kiittelee.