Filip Valencic: ”Haluan voittaa tuplamestaruuden KuPS:ssa”

KuPS:n uusi hyökkäyspään vahvistus Filip Valencic odottaa innolla uutta aikaa keltamustissa väreissä. Valencicin tavoitteet uudessa joukkueessa ovat selvät – tuplamestaruus.

30-vuotias slovenialaispelaaja saapui Kuopioon erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän otti ensituntumansa Kuopion Väre Areenan tekonurmeen uuden joukkueensa riveissä maanantain joukkueharjoituksissa.

”Ensimmäiset harjoitukset menivät ihan hyvin. Olen vielä hieman väsynyt matkustamisesta, mutta menemme päivä kerrallaan eteenpäin. Ensivaikutelma seurasta on myös erittäin hyvä. Pitää jälleen totutella Suomen kesään, sillä täällä on todella kuuma”, hyväntuulinen slovenialaistaituri nauraa.

Valencic on edustanut aiemmin urallaan Veikkausliigassa PS Kemiä, FC Interiä ja Helsingin Jalkapalloklubia. Aiemmista kohtaamisistaan KuPS:aa vastaan Valencic muistaa KuPS:n vahvana ja kilpailukykyisenä joukkueena.

”Lähes aina, kun olen pelannut KuPS:aa vastaan aiemmin, olemme taistelleet heidän kanssaan mestaruudesta. Nyt olen iloinen, kun saan olla osa joukkuetta ja seuraa, joka taistelee jälleen mestaruudesta. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan paremmin uusiin joukkuekavereihini, sekä pelaamaan heidän kanssaan. Totta kai haluan myös auttaa joukkuetta menestymään eri kilpailuissa mahdollisimman hyvin”, Valencic kertoo.

Pelaajana Valencic tunnetaan erinomaisena tempokuljettajana, sekä vaarallisena ja monipuolisena viimeistelijänä. Tulisen vasemman jalkansa lisäksi slovenialainen on myös hyvä syöttämään ja löytämään tiloja vastustajan puolustusmuodosta.

Loppukauden tavoitteet KuPS:n tuoreimmalla värväyksellä ovat selkeät.

”En tyydy vähempään, kuin tuplamestaruuteen (Veikkausliiga ja Suomen Cup) – se on tavoitteeni täällä. Haluan myös, että menestymme mahdollisimman hyvin tulevissa Konferenssiliigan karsinnoissa”, Valencic paaluttaa.