Emma Santamäki on valmis kohtaamaan kovan HJK:n

”On tosi tärkeää saada tällaisia kovia pelejä kevään pre-seasonille”

Kuopion Palloseuran tämän kevään pelikausi jatkuu lauantai-iltana Talin jalkapallohallissa Helsingissä. Viime kauden hopeamitalijoukkue HJK ja mestarijoukkue KuPS kohtaavat illan harjoitusottelussa, joka alkaa kello 19.00. Kärkijoukkueet kohtasivat Kuopiossa kaksi viikkoa takaperin ja nyt on KuPS:n vuoro matkustaa pääkaupunkiin nimekästä kotijoukkuetta haastamaan.

Kuopiolaisten vahvaotteinen puolustaja Emma Santamäki viihtyy Klubi-otteluiden intensiivisessä otteluilmapiirissä. HJK voitti Kuopiossa pelatun pelin 1-2 tiukan taistelun jälkeen ja KuPS-joukkue lähtee tämän viikonlopun peliin jälleen astetta valmiimpana.

”Ensimmäinen HJK-peli oli todella haastava ottelu. Me jouduimme silloin paljon puolustamaan, jopa enemmän kuin olisimme halunneet. Se oli kuitenkin hyvä kokemus meille ja peli oli meille hyvä mittari siitä, mitä meidän pitää vielä parantaa. On tosi tärkeää saada tällaisia kovia pelejä kevään pre-seasonille ja siksi on tärkeätä kohdata heidät. Tulee varmasti yhtä kova peli kuin kaksi viikkoa sitten, nyt me olemme kuitenkin valmiimpia ja osaamme tarvittaessa tehdä pieniä muutoksia ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Kovaa pelitempoa ja korkeaa intensiteettiä on jälleen luvassa”, Santamäki vakuuttaa.

Maalinteossa viime lauantain voitokkaassa JyPK-ottelussa


Emma pääsi nauttimaan maalinteosta viime lauantaina pelatussa harjoituspelissä, jossa KuPS kukisti Jyväskylän Pallokerhon maalein 4-1. Nuorekas ja energinen liiganousija JyPK tarjosi tiukan vastuksen pitäen pelin pitkään tasaisena. Santamäki viimeisteli rangaistuspilkulta 2-1-johtomaalin ensimmäisen puoliajan lopussa.

”Rangaistusalueella tapahtui rike ja pääsin laukomaan rankkarin. Meillä oli JyPK-pelissä hyviä ja huonoja hetkiä. Hyvää oli, että teimme neljä maalia ja jokaisessa oli eri maalintekijä. Pelillisesti me emme olleet niin hyviä kuin olisimme toivoneet, ihan OK suoritus se oli meiltä. Nuori ja innokas JyPK oli jopa yllättävän hyvä joukkue, hyvä voittopeli se kuitenkin oli meiltä”, topparina pelaava Emma toteaa. Hän saapui viime kesänä meren rannalta Turun Palloseurasta Kuopioon pelaten loppukauden aikana kymmenen liigapeliä keltamustien riveissä.

Huippukauden pelannut toppari valittiin vuoden 2023 liigapuolustajaksi

Pelattuja liigapelejä on nyt yhteensä 157. Emma on viihtynyt hienosti uudessa seurassaan Kallaveden rannoilla. ”Viime vuodesta jäi itselleni tosi hyvä fiilis. Saavutin täällä ensimmäisen liigamestaruuteni ja ensimmäisen Suomen cupin mestaruuteni ja olen tosi tyytyväinen niihin. Kausi oli tosi hieno ja oli todella iso kunnia tulla valituksi vuoden parhaimmaksi liigapuolustajaksi marraskuun Captain’s Ball-juhlagaalassa”, pelaaja iloitsee.

Emma on pelannut pitkään myös Ruotsissa ja pystyy siten vertailemaan kahden maan välisiä eroja. ”Ruotsissa on enemmän kovempia joukkueita ja peli on siellä nopeatempoisempaa. Monessa ruotsalaisjoukkueessa on useita maajoukkuepelaajia ja useammassa seurassa panostetaan lajiin enemmän kuin täällä. Suomen A-maajoukkue kehittyy myös koko ajan eteenpäin ja Helmari-pelaajat ovat päässeet pelaamaan ulkomaille tosi koviin sarjoihin. Uskon, että se tuo kotimaan liigallekin uutta nostetta”, Emma toivoo.

”Meillä on parhaillaan pelin kehittämisvaihe menossa”

Emma odottaa kuopiolaisjoukkueen saavuttavan tänä vuonna jälleen hyvää kilpailullista menestystä. Kokenut puolustajapelaaja kuitenkin muistuttaa, että joukkuepelin kehittäminen on koko kauden mittainen prosessi, joka vaatii kaikilta osapuolilta pitkäjänteistä kärsivällisyyttä ja joka jatkuu toivottavasti nousujohteisena aina pelikauden loppuun saakka. ”Meillä on nyt parhaillaan pelin kehittämisvaihe menossa, emmekä me ole joukkueena vielä asettaneet kovin tarkkoja menestystavoitteita tälle kaudelle. Joukkueen peli paranee aina pitkän kauden aikana ja siihen mekin tietenkin pyrimme”, Emma muistuttaa.

Emman kummiyritykset:

Kolmisoppi

Päiväranta