Eerika Appelqvist nauttii KuPS:n laadukkaasta arjesta

”Halusin päästä tosi ammattimaiseen ympäristöön kehittääkseni itseäni pelaajana”

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvä Kuopion Palloseura teki viime syksynä merkittävän pelaajahankinnan solmimalla pelaajasopimuksen Eerika Appelqvistin kanssa. 22-vuotias puolustaja siirtyi Kuopioon PK-35 Vantaan riveistä ja on harjoitellut nyt muutaman kuukauden kolminkertaisen mestarijoukkueen riveissä. Eerika on viihtynyt oikein hyvin uudessa joukkueessa ja uudessa kaupungissa.

”Halusin saada uusia haasteita ja päästä pelaamaan kovaan joukkueeseen”

”Pidän kaupungista ja ihmisistä täällä. Treenit ovat olleet tosi hyviä ja niissä on kova intensiteetti. Siirryin tänne siksi, että halusin uusia haasteita itselleni ja halusin päästä tosi ammattimaiseen ympäristöön kehittääkseni itseäni pelaajana. Halusin päästä pelaamaan kovaan joukkueeseen”, Eerika sanoo.

Hän pelasi helmikuun kolmantena päivänä ensimmäisen puoliajan eli 45 minuuttia kovaa HJK:ta vastaan Lippumäen jalkapallohallissa. ”HJK-pelissä meillä oli paljon hyviä hetkiä, paljon parannettavaa tietenkin jäi. Pelasin itse pitkästä aikaa laitapakkina ja olin mielestäni rauhallinen pallon kanssa. Paljon siinä sai juosta, sillä HJK on tosi prässäävä joukkue ja heillä on paljon nopeita pelaajia. Kova ottelu se meille oli. Joukkueena meidän olisi pitänyt pystyä pitämään enemmän palloa hallussa. Ensimmäisellä puoliajalla me juostiin aika paljon pallon perässä. Oli kovaa taistelua”, Eerika arvioi kovavauhtista harjoituspeliä.

”Isot kiitokset seuran uudelle yhteistyökumppanille SEO:lle”

KuPS kohtasi seuraavassa harjoituspelissään liiganousija Jyväskylän Pallokerhon (la 10.02.) ja Eerika pelasi silloinkin ensimmäisen puoliajan eli 45 minuuttia esittäen vahvoja otteita puolustussuuntaan. Hän toimii tällä sarjakaudella kuopiolaisseuran uuden yhteistyökumppanin Suomalainen Energiaosuuskunta SEO:n kummipelaajana. ”Olen erittäin kiitollinen sitä, että SEO on omalta osaltaan mukana mahdollistamassa pelaamistani ammattilaisena. On hienoa, että SEO on lähtenyt mukaan tukemaan naisurheilua näin hienolla tavalla”, puolustaja kiittelee.

Laitapuolustajana ja topparina pelaava Appelqvist on espoolaisen FC Hongan kasvatti. Hän siirtyi kaudella 2020 PK-35 Vantaan kokeneeseen ja nimekkääseen liigaryhmään, jossa nousi lyhyessä ajassa keskeisten luottopelaajien joukkoon. Pelattuja liigapelejä on koossa nyt yhteensä 79. Eerika on pelannut myös nuorten maaotteluita sekä on osallistunut U23-maajoukkueleirityksiin. Hän lähtee kunnianhimoisin tavoittein uuteen liigakauteen 2024. ”Odotan tältä kaudelta, että me taistelemme jälleen liigan voitosta ja että omalla tekemiselläni pystyisin auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa. Olen oikein tyytyväinen tähän alkuvuoteeni täällä KuPS:ssa”, Eerika iloitsee.

Eerikan kummiyritys: