Aarre Miettinen on siirtymässä eläkkeelle

”Isot kiitokset kaikille yhteisistä vuosista, hienoja hetkiä on ollut paljon”

Aarre Miettinen on tehnyt pitkän työuran ensin kuopiolaisen jalkapalloilun parissa ja sen jälkeen Kuopion kaupungin palveluksessa. Jalkapalloväen hyvin tuntema ”Ape” on parhaillaan vuosilomalla tammikuun loppuun saakka, jonka jälkeen hän jää virallisesti eläkkeelle mittavan työuran jäädessä tuolloin taakse.

Miettisellä on ollut suuri ja merkittävä rooli kuopiolaisessa juniorivalmennuksessa. Meriittejä, mitaleita ja mestaruuksia on tullut runsain mitoin kaikissa ikäluokissa, kuten oheinen artikkelikuvakin kertoo.

B-nuorten mestarijoukkueesta kasvoi monta kovaa pelimiestä

Miettinen seisoo takarivissä oikeassa ylänurkassa tummassa paidassa. Kuvassa poseeraa Miettisen valmentama B-nuorten Suomen mestarijoukkue 1981, josta nousi useita hyviä pelaajia mestaruussarjaan ja aina A-maajoukkueeseen asti. Kuva herättää valmentajassa paljon hienoja muistoja neljänkymmenen vuoden takaa.

”Heistä tuli hyviä menestyneitä pelaajia, jotka pelasivat aina A-maajoukkueessa saakka ja monet myös muualla kuin Kuopion Palloseurassa. Hyviä ystäviä tuli paljon ja joukkueesta on jäänyt paljon mieleenpainuneita muistoja”, valmentaja muistelee.

Miettinen pelasi itse jalkapalloa aina A-nuoriin saakka voittaen ikäluokan Suomen mestaruuden 1975. Hän toimi seuraavana vuonna 1976 ensi kertaa valmennustehtävissä ja 1977 toimi ensi kertaa vastuuvalmentajana johtaen KuPS D-juniorit Suomen mestaruuteen. Hän on valmentanut myös seuran pääsarjassa pelannutta edustusjoukkuetta.

Norway Cupin voitto 1977 on uran arvokkain saavutus

Hienoimpia saavutuksia ovat Helsinki Cupin voitto 1980 ja kovatasoisen Norway Cupin voitto 1977. ”Norway Cup oli maailman suurin junioriturnaus siihen aikaan. Meidän mestaruutemme on edelleen ainoa Suomeen tullut turnausvoitto. Nuo ovat oman uran kaksi arvostetuinta saavutusta monien Suomen mestaruuksien ja SM-mitalien ohella. Tärkeintä on ollut se, että on saanut valmentaa hyviä pelaajia joista on ollut seuralle suuresti hyötyä ja joista parhaimmat ovat edenneet aina A-maajoukkueeseen saakka”, Miettinen muistuttaa ja lähettää lämpimiä kiitoksia laajalle kuopiolaiselle jalkapalloyhteisölle.

”Iso kiitos kaikille yhteisistä vuosista niin valmentajana ollessa kuin työelämässä myös. Hienoja hetkiä on saanut viettää paljon, ne muistaa koko loppuelämänsä ajan. 38 vuotta työelämää jää pian taakse, jalkapalloa seuraan kuitenkin koko ajan ja aion käydä katsomassa pelejä jatkossakin. Jalkapallo kehittyy aina”, ”Ape” muistuttaa.

Koko KuPS-perhe kiittää suuresti legendaarista valmentajahahmoa kuopiolaisen jalkapalloilun hyväksi tehdyn upean työn johdosta. Kiitos ”Ape” ja Banzai !