Aada Nurmi nauttii kovasta menosta KuPS:ssa

”Tykkään kovasta treenaamisesta jossa pitää koko ajan haastaa itseään ja tehdä kovasti töitä”

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvä Kuopion Palloseura solmi viime syksynä merkittävän pelaajasopimuksen nuoren keskikenttäpelaajan Aada Nurmen kanssa. Nurmi siirtyi Kuopioon Helsingin Palloseurasta, jossa pelasi kahden vahvan sarjakauden aikana (2022 ja 2023) yhteensä 45 liigapeliä tehden kahdeksan liigamaalia.

Nurmi (kuvassa numero 9) oli viime viikolla U23-maajoukkueleirillä Eerikkilässä viiden muun KuPS-pelaajan tavoin. Maajoukkuepelaaja siirtyi pääkaupunkiseudulta kuopiolaisseuraan kehittääkseen omia pelitaitojaan entistäkin paremmiksi seuran laadukkaassa valmennuksessa.

”Kehitysmielessä halusin tulla tänne Valtteri Kumpuniemen valmennukseen”

”Ammattimainen ympäristö oli se isoin asia tulla tänne. Täällä pääsee haastamaan itseään enemmän. Kehitysmielessä halusin tulla tänne Valtteri Kumpuniemen valmennukseen, sillä tunnen hänet ennestään aiemmilta vuosilta eri nuorisomaajoukkueista. Se helpotti omaa päätöksentekoani tulla tänne. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin, tykkään arjesta ja kovasta treenaamisesta jossa pitää koko ajan haastaa itseään ja tehdä kovasti töitä. Tykkään kovasti myös tästä hienosta kaupungista”, Aada toteaa. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Eupartin kummipelaajana.

Nurmi on Euran Pallon kasvatti. Hän siirtyi EuPa:sta Rauman Pallo-Iiroihin ja edelleen Helsingin Palloseuraan kahden kauden ajaksi. Aada kohtasi näin kuopiolaiset kolme kertaa viime kauden liigassa. ”KuPS oli viime kaudella aika ylivoimainen meitä vastaan. Aika paljon me jouduimme niissä peleissä puolustamaan. KuPS oli tosi hyvä pallon kanssa ja joukkueessa oli paljon yksilötaitoa”, Aada muistelee viime kauden liigakohtaamisia. Kuopiossa harjoitellaan hänen mielestään ammattimaisemmin kuin monella muulla paikkakunnalla. ”Meno on täällä paljon kovempaa. Omat treenituntini ovat määrällisesti lisääntyneet ja treenien intensiteetti on noussut uudelle tasolle. Se on kehittävää treenaamista”, Aada korostaa.

Aada valittiin vuoden 2023 parhaimmaksi keskikenttäpelaajaksi

Nurmi valittiin viime syksynä Suomen Palloliiton Captain’s Ball-juhlagaalassa vuoden 2023 parhaimmaksi keskikenttäpelaajaksi. Hänen seuransa HPS sijoittui viime kauden liigassa viidenneksi. ”Olen tyytyväinen viime kauden rooliini ja peliaikaani. Ainahan sitä haluaa tietenkin menestyä paremmin ja viime kausi olikin HPS:lle parempi kuin edellinen. Nyt odotan voitokasta kautta KuPS:ssa. Toivon että pääsen pelaamaan mahdollisimman paljon, pelipaikoista käydään joukkueessa tosi kovaa kilpailua. Eiköhän me liigamestaruutta lähdetä jälleen tavoittelemaan tällä kaudella”, pelaaja sanoo.

KuPS pelaa seuraavan harjoituspelinsä lauantaina Helsingissä kohdaten Aadan edellisen seuran Helsingin Palloseuran. KuPS vieraili pääkaupunkiseudulla viimeksi pari viikkoa takaperin kohdaten nimekkään HJK:n. Aadalla oli siinä pelissä hyvä maalipaikka pallon osuessa Klubin maalitolppaan.

”Se tolppalaukaus tapahtui ensimmäisen puoliajan alussa. Vaikka lopputulos oli silloin numerollisesti noin iso, oli se peli meiltä parempi esitys kuin ensimmäinen peli täällä Kuopiossa Klubia vastaan. Tuntuu siltä että jokaisessa pelissä me pystymme parantamaan omaa pelaamistamme ja toinen pelaaja pystytään löytämään paremmin. Kollektiivisesti pelimme menee koko ajan parempaan”, Aada muistuttaa.

Aadan kummiyritys: