Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HPS 2-0 (0-0)


Lavdije Begolli ja Roosa Ariyo ratkaisivat perjantai-illan tiukan jännitysnäytelmän

Subway Kansallisen Liigan pelikausi jatkui perjantai-iltana kiivaan pistetaistelun merkeissä. Väre Areenalla pelattu syksyn ylemmän loppusarjan eli Mestaruussarjan 20:nnen sarjakierroksen ottelusta muodostui erittäin tiukka jännityskamppailu, joka ratkesi toisella puoliajalla KuPS-hyökkääjien kahteen hienoon onnistumiseen. Lavdije Begolli ja Roosa Ariyo onnistuivat murtamaan HPS:n tiukan vastarinnan ja voittoa hakenut kotijoukkue pääsikin juhlimaan kolmea sarjapistettä 2-0-lopputuloksella.

Arvokas kotivoitto irtosi koko joukkueen hienon yhteisonnistumisen ansiosta. KuPS hallitsi varsinkin ottelun ensimmäistä 20-minuuttista vakuuttavaan tyyliin, jonka jälkeen peli tasoittui. Kuopiolaisten kollektiivinen paremmuus toi keltamustalle lopulta ansaitun voiton.

Hyökkääjä Aino Kröger avasi reitit maalintekoon

Hienon ottelun pelannut Aino Kröger onnistui löytämään etenemisväylät maalintekoon: hän syötti illan molemmat täysosumat upeilla pelisuorituksillaan. ”Ensimmäisessä maalissa saimme katkon ja Tao Stark syötti pallon minulle. Begolli teki hyvän liikkeen taka-alueelle ja keskitin pallon sinne, josta Lavi pääsi puskemaan hienosti. Toinen maalitilanne lähti omasta syötönkatkostani ja Roosa teki hyvän liikkeen pystyyn. Pallo taisi mennä läpi jopa vastustajan puolustajan jalkojen välistä ja viimeistely oli hieno”, Kröger kuvaili tiukan ottelun komeita ratkaisumaaleja.

KuPS onnistui näin hankkimaan tämän kauden ensimmäisen voittonsa kovasti parantaneesta HPS-joukkueesta. ”Ihan OK peli meiltä ja aika ehjä peliesitys. Alku oli varsinkin tosi hyvä, hyvin me pysyimme pallossa ja pidimme HPS:n poissa vaarapaikoilta. Peli-ilme oli hyvä ja pelaamisessa oli kaikkea sitä mitä pitikin. Kova työ piti taas tehdä, aina on kentällä annettava kaikkensa ja se toi meille tämänkin voiton”, illan avainpelaaja totesi.

”Pelaamisessa oli tänään kaikkea hyvää riittävästi”

Valmennusjohto oli myös tyytyväinen perjantai-illan voitokkaaseen peli-ilmeeseen. ”Oli upea esitys. Hyökkäyspeli ja puolustuspeli oli erittäin hyvin toteutettua ja kyllä tätä voi pitää tämän kauden ehjimpänä ja laadukkaimpana kokonaisuutena. Varsinkin alun 20 minuuttia oli meiltä vahva. HPS on laadukas joukkue, me olimme kuitenkin tänään kaikilla mittareilla parempia”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kommentoi.

HPS saapui Kuopioon suurin toivein, mutta joutui pettymään väkevästi pelanneen kotijoukkueen edessä. ”Meidän prässipelimme on ollut tällä kaudella hyvää, nyt se oli suorastaan loistavaa. Kaikki tuntui napsuvan kohdilleen. Palloriistoja tuli paljon ja kollektiivi toimi hyvin, ikinähän peli ei kuitenkaan voi olla täydellistä. Toisen puolikkaan alkuun tulleet maalit tappoivat tämän pelin, jo ensimmäisellä puolikkaalla me pääsimme lähelle maalintekoa mutta toisella puoliajalla me pelasimme vähän suoraviivaisemmin ja se auttoi, kun paine saatiin ylös”, Kumpuniemi sanoi.

”Pelaamisessa oli tänään kaikkea hyvää riittävästi. Iso kiitos pelaajille ja kaikki kunnia voitosta heille, on iso ilo saada koutsata noin hyviä pelaajia”, päävalmentaja kiitteli voitokasta joukkuettaan.    

Subway-tähdet: Tao Stark 3, Aino Kröger 2, Helmi Vapola 1