Veikkausliigan otteluennakko: Seinäjokelaiset saapuvat Kuopioon – edessä kärkiottelu

Kuopion Palloseura palaa Veikkausliigakentille eurotaipaleensa jälkeen, kun keltapaidat isännöivät Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Ottelu potkaistaan käyntiin Väre Areenalla 4. elokuuta kello 18:30.

Veikkausliigan runkosarja on kaartanut loppusuoralle ja panokset kovenevat peli peliltä. Sarjan kärki on tasaisempi kuin vuosiin: kärkiviisikko on kuuden pisteen sisällä toisiinsa ja kärkikolmikko vastaavasti kahden pisteen sisällä.

HJK johtaa sarjaa 34 pisteellään. Ottelun vähemmän pelannut KuPS on toisena samoissa pisteissä kuin helsinkiläiset. Kolmantena majaileva SJK väijyy kärkikaksikon perässä kahden pisteen päässä, joten huomenna Väre Areenalla on tiedossa kärkiottelu.

Joukkueiden ottelumääriä katsellessa pystyy näkemään, että jako mestaruus- ja haastajasarjaan jako lähenee. Suurin osa joukkueista on pelannut tähän mennessä 17 ottelua, kun runkosarjan aikana joukkueet pelaavat 22 ottelua. Tämän perusteella voikin laskeskella, että suurimmalla osalla joukkueista on edessä enää viisi ottelua ennen sarjataulukon kahtia jakoa.

 Suurien panoksien ottelu

KuPS ja SJK kohtaavat toisensa tällä kaudella toista kertaa Veikkausliigassa. Ensimmäinen kohtaaminen nähtiin Seinäjoella toukokuun alussa, kun joukkueet pelasivat 1–1 tasapelin. Tuolloin kotijoukkueen maali syntyi kuopiolaisittain epäonnisesti, kun keskitys kimposi Clinton Antwista keltamustan verkkoihin. Vastaavasti KuPSin ainokaisesta vastasi Otto Ruoppi, joka toi ottelun tasoihin, kun pelikellossa oli 78. minuuttia.

Seinäjoella kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Stevie Grieven otteet SJK Akatemiassa palkittiin isolla roolilla edustusjoukkueen valmennustiimissä. Kauden alla seinäjokelaisia ennakoitiin esimerkiksi Veikkauksen kausiennakossa sijalle viisi, mutta joukkue on suorittanut ennakkoja paremmin.

Viime kaudella joukkueen yksi isoimmista ongelmista maalivahtipeli – lainamolarin Ovie Ejeherin lähdettyä takaisin saarille ei SJK tahtonut löytää selkeää ykkösmaalivahtia. Nyt tällä kaudella ongelma on selätetty ja FC Hongasta saapunut Roope Paunio on hoitanut oman tonttinsa moitteettomasti.

SJK:n tämän kauden ratkaisevia vahvuuksia on ollut maalinteko. Joukkue on tehnyt 17 ottelussa 35 maalia ja koko sarjassa vain Ilves on pystynyt tekemään enemmän maaleja omissa otteluissaan. Venezuelasta kotoisin oleva hyökkääjä Jaime Moreno on tykittänyt tähän mennessä jo kahdeksan maalia, kun samalla hyökkääjä on saanut tulitukea Kasper Paanaselta, joka on viimeistellyt kuusi täysosumaa.

Hyökkäyspään onnistumisia on tullut aikaisemmin mainittujen lisäksi laajalla rintamalla. Kuopiolaisittain mielenkiintoinen nimi Rasmus Karjalainen on löytänyt myös oman maalivainunsa ja tehnyt viisi häkkiä tähän mennessä. Näistä on pakko mainita myös se, että kaksi niistä on tullut komeista vapaapotkuista – jälkimäinen viikko sitten FC Lahtea vastaan ottelun lisäajalla.

”Meillä on kuitenkin paljon tuoreita pelaajia”

Heinäkuu, KuPS ja euroruuhka. Siinä on yhdistelmä, mitä on vuosien aikana puhuttu joka vuosi. Otteluruuhkasta huolimatta päävalmentaja Jani Honkavaara näkee, että keltamustalta löytyy tuoreita pelaajia, joita laittaa kentälle.

”Valmistautuminen on lyhyt ja tärkeintä onkin saada henkinen lataus tappiin. Europelien ja pitkien matkustusten jälkeen tämä on yleensä isoin haaste. Meille tämä peli on yhdeksäs peli kuukauteen, mikä on iso haaste mutta tämän pelin jälkeen ruuhka helpottaa. Meillä on kuitenkin paljon tuoreita pelaajia valmiina pelaamaan”, kertoo Honsu.

Huomisen vastustajan pelillistä antia ei kannata lähteä aliarviomaan, vaan SJK:n yksilöitä pitää kunnioittaa. Kaikki tietävät myös sen, mitä huomisen ottelun panoksena on näin runkosarjan lähentyessä loppuaan.

”SJK on hyvä pallollinen joukkue, jolla on paljon hyviä yksilöitä, joten tärkeää on pitää hyvä kenttätasapaino erityisesti hyökätessä”, tiivistää Honkavaara SJK:n.

Veikkausliigan ottelu KuPS – SJK Väre Areenalla sunnuntaina 4. elokuuta kello 18:30. Paitsio Pubin etkot pyöräytetään käyntiin tuttuun tapaan kello 17:30, tervetuloa etkoilemaan!

Voit seurata ottelua suorana myös Ruutu+ palvelusta.