Veikkausliigan otteluraportti: Kivikova KuPS otti vakuuttavan voiton AC Oulusta

Kuopion Palloseuran tappiottomien otteluiden kausi sai jatkoa lauantaina Kuopion Väre Areenalla, kun KuPS otti vakuuttavan 4–1 (1–0) voiton AC Oulusta. Ottelu oli keltamustalle kauden 11. peräkkäinen tappioton Veikkausliiga-ottelu.

Kuopion Palloseura lähti otteluun tuttuun tapaan ennakkosuosikkina, mutta AC Oulu oli todistanut vain viikkoa aikaisemmin vaarallisuutensa voittamalla HJK:n kotikentällään.  Ensimmäisellä puoliajalla KuPS otti pallonhallinnan itselleen, mutta vaarallisistakaan maalipaikoista ei aluksi onnistuttu tekemään täysosumaa.

Ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla kuitenkin Saku Savolaista rikottiin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui KuPS-kasvatti Arttu Heinonen, joka upotti pallon ohi AC Oulu maalivahti Calum Wardin ohi. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toisen puoliajan alussa nähtiin niin sanotusti keltamustat minuutit, kun KuPS iski heti ensimmäisen kahden minuutin aikana kaksi täysosumaa. Ensiksi Otto Ruoppi tykitti reilusta 20 metristä pallon upealla laukauksella maaliin ja minuuttia myöhemmin Arttu Heinonen viimeisteli ottelun toisen täysosumansa Jonathan Muzingan syötöstä.

Ottelun 55. peliminuutilla AC Oulu onnistui tekemään kavennusmaalin, kun pilkun kohdalle tullut keskitys päätyi lopulta oululaispelaajan jalasta maalin perukoille. Hetkellisesti näyttikin, että AC Oulu voisi lähteä rakentamaan loppukiriä.

Viimeisen niitin ottelulle löi KuPS-kapteeni Petteri Pennanen, joka tökkäsi Wardin torjunnasta pallon tyhjään maaliin. Päivän ottelu oli samalla Petelle uran 300 Veikkausliigaottelu, joten maali meni monellakin tavalla oikealle nimelle.

Voiton myötä KuPS nousi takaisin Veikkausliigan sarjakärkeen. Eroa toisena olevaan Vaasan Palloseurana on tällä hetkellä kaksi pistettä.