Subway Kansallinen Liiga: Ilves – KuPS 2-3 (1-0)

Valokuva: Kuopion Palloseura Oy

Gentjana Rochi (2) ja Nanna Savolainen maalinteossa lauantai-illan jännitysnäytelmässä

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu voitokkaasti. Tammelan uudella jalkapallostadionilla pelatusta seitsemännen sarjakierroksen liigaottelusta kehittyi värikäs jännitysnäytelmä, jonka KuPS käänsi edukseen erittäin vahvan toisen puoliajan ansiosta. Vahvasti pelaava kotijoukkue eteni ensin kahden maalin johtoasemaan, jonka jälkeen KuPS tuli tasoihin tähtihyökkääjä Gentjana Rochin kahdella täysosumalla ja nousi voittoon hyökkääjä Nanna Savolaisen loppuhetkien maalilla.

KuPS aloitti ottelun voimakkaalla hyökkäämisellä ja Rochilla oli jo ensimmäisellä puoliajalla useita mainioita tilaisuuksia viedä vierasjoukkue johtoasemaan. Parhain maalipaikka tuli puolen tunnin kohdalla läpiajosta, jonka Ilves-maalivahti Nelli Hautamäki onnistui täpärästi torjumaan. Ilves pääsi vähitellen peliin mukaan ja onnistuikin tekemään maalin 41 peliminuutin kohdalla, joka kuitenkin hylättiin paitsiona.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin juuri ennen taukoa. KuPS sai omassa hyökkäyspäädyssään ensin vapaapotkun, jonka Ilves onnistui purkamaan lähtien nopeaan ja terävään vastahyökkäykseen. Vauhdikas rynnistys päättyi hyökkääjä Anna Olmalan onnistuneeseen lähiviimeistelyyn (44 min) ja tauolle lähdettiin Ilveksen 1-0-johtoasemassa. Ilves lisäsi omaa maalitiliään heti toisen puoliajan alussa, jolloin hyökkääjä Nelli Lehtelä pääsi laukomaan tarkasti takanurkkaan 2-0 (50 min) ja kuopiolaiset joutuivat hyvin harvinaislaatuisesti jo kahden maalin suuruiseen tappioasemaan.

KuPS-joukkue osoitti toisella puoliajalla henkistä kovuuttaan ja luonteen lujuuttaan nousemalla vaikeasta tilanteesta voittoon. Rochi onnistui viimeinkin maalinteossa kaventaen tilanteeksi 2-1 puolustaja Niitty Hahlin oivasta poikittaissyötöstä (55 min) ja kymmenen minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan 2-2, kun Rochin taidokas kierreveto upposi Ilveksen maalin takaylänurkkaan (65 min). Ratkaisuosuma tuli 78. peliminuutilla, jolloin Savolainen pääsi viimeistelemään oman pelaajauransa ensimmäisen liigaosuman Ilves-puolustuksen keskeltä ja 2-3-maali riitti kolmeen pisteeseen saakka.

Valmennusjohto oli tyytyväinen KuPS-joukkueen voitontahtoiseen peli-ilmeeseen erittäin vaativassa vierasottelussa. ”Oli haastava peli. Ilves on erittäin hyvä joukkue. Me tiesimme heidän vaarallisuutensa ja he myös käyttivät sitä tänään. Ensimmäisellä puoliajalla me olimme kuitenkin parempia ja olimme niskan päällä. Me emme kuitenkaan löytäneet tilaa riittävästi sieltä missä sitä olisi ollut ja selustajuoksut jäivät sen johdosta puuttumaan. Ajoitukset eivät myöskään osuneet kohdilleen, ne paranivat kyllä ottelun edetessä. Meidän oma prässi oli alussa hyvää, mutta se alkoi vähitellen lipsua ja Ilves pääsi puhkomaan sitä hyvillä syötöillään”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kuvaili ensimmäisen puoliajan pelitapahtumia.

”1-0-maalitilanteessa me emme olleet valmiita vastustajan selustapalloon ja Ilves pääsi viimeistelemään. Me aloitimme toisen puoliajan erittäin hyvin ja onnistuneiden pelaajavaihtojen ansiosta me rupesimme saamaan lisää uhkaa leveydestä. Niitty Hahl ja Selja Leiwo tulivat erittäin vahvasti sisään toiselle puolikkaalle. Sitten tuli epäonnekkaasti 2-0-maali, jonka jälkeen me jatkoimme samaa omaa peliämme ja palkinto tuli sitten lopussa”, päävalmentaja totesi.

Arvokas vierasvoitto oli jälleen kova työnäyte kovatasoiselta KuPS-joukkueelta. ”Henkistä kovuutta ja luonnetta jälleen näytettiin. Vaikeimman kautta voittoon edettiin ja tämä ottelu osoitti sen taas, että jokaisessa pelissä pitää aina tehdä täysi päivätyö voiton eteen. Helppoja pelejä ei tässäkään liigassa enää ole. Ansaitut kolme pistettä saatiin ja onnistuneet pelaajavaihdot toivat peliin lisävirtaa. Pelaajavaihtojen merkitys oikeastaan vain korostuu kovassa helteessä, kun on heittää kentälle lisää tuoreita ja teräviä jalkoja väsynyttä puolustusta vastaan”, Kumpuniemi korosti.

KuPS-joukkue harjoittelee ensi viikolla maanantaina ja tiistaina ja jää keskiviikosta alkaen neljän päivän harjoitusvapaalle. Seuraava liigaottelu on ohjelmassa sunnuntaina 9. kesäkuuta.

Subway-tähdet: Gentjana Rochi 3, Lavdije Begolli 2