YKKÖNEN: PKKU – KuPS Akatemia 1-1 (1-0)

KuPS Akatemia nousi arvokkaaseen tasapeliin Roosa Ärväksen rankkariosumalla

Ykkösessä pelaava KuPS Akatemia ylsi hienoon lopputulokseen sunnuntaisella Keravan-vierailullaan. Sarjakakkosena oleva Pallokerho Keski-Uusimaa ja KuPS päätyivät 1-1-tasapeliin tiukkaotteisen taisteluottelun päätteeksi. PKKU johti omaa kotiotteluaan pitkään toiselle puoliajalle saakka, kunnes kuopiolaisille vihellettiin rangaistuspotku. Hyökkääjä Roosa Ärväs latasi pilkulta pallon verkkoon (69 min) ja näin Akatemiajoukkue saavutti arvokkaan tasapelipisteen kovatasoisen kotijoukkueen kotiareenalta.

Vierasvoittoonkin avautui mahdollisuudet PKKU:n jouduttua kamppailemaan lopussa vajaalla. ”Etukäteen ehkä olisimme olleet tyytyväisiä yhteenkin pisteeseen, peliin nähden olisimme jopa ansainneet nyt voittaa toisen puoliajan esityksellä. Vähän kaksijakoinen fiilis jäi. Ensimmäisellä puoliajalla ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat aluksi vähän nihkeitä, sitten peli tasoittui ja me saimme hyviä pallonhallintajaksoja ja paikkoja. Toisella puoliajalla tämä parani vielä ja peli alkoi kääntyä meille. Enemmänkin oli otettavissa”, valmentaja Ali Al-Musawi kuvaili ottelun vaiheita.

”Hyvää on se, että me käänsimme pelin tasuriin hyvää joukkuetta vastaan. Ylivoimalla me olisimme toivoneet toista maalia, mutta nyt kävi näin. Hyvä piste tämä on. Pelisuunnitelma onnistui ja me kokeilimme nyt vähän erilaista pelimuotoa, joka onnistui hyvin. Joukkueen pelaaminen on ollut koko ajan nousujohteista. Sarjakauden alku vähän takkuili, sen jälkeen pelitapa on kehittynyt ja tuloksia on tullut. Nousujohteisuuteen on syytä olla tyytyväisiä”, valmentaja kiitteli. Akatemialla on nyt edessään kuukauden mittainen sarjatauko. Seuraava Ykkösen sarjapeli on ohjelmassa lauantaina 16. heinäkuuta kotona Vaasan IFK.ta vastaan.

KuPS Akatemia: Kiia Tefke, Nanna Savolainen (46 min Roosa Ärväs), Maarit Toppinen, Janni Mönkkönen, Emma Suominen (63 min Annika Pasi), Niitty Hahl, Iida Laakkonen, Katariina Niskanen, Sini Riekkinen (70 min Eeva Kettunen), Anniina Tuononen (85 min Aada Lesch), Saga Kaikkonen (85 min Emilia Huupponen)