YKKÖNEN: KuPS Akatemia – VIFK 2-1 (0-0)

Iida Laakkonen viimeisteli keltamustan voittomaalin lisäajan viimeisillä hetkillä

Ykkösessä pelaavan KuPS Akatemian sarjakausi päättyi voitokkaissa tunnelmissa. Akatemia onnistui kukistamaan Vaasan IFK:n sarjakauden päätösottelussa maalein 2-1 päästen viettämään ilontäyteistä voitonjuhlaa debyyttikautensa päätteeksi. Tasaväkinen kotiottelu ratkesi vasta lisäajan 6. peliminuutilla, jolloin keltamusta sai kulmapotkun josta Iida Laakkonen sijoitti pallon vaasalaisten maaliverkkoon ja Akatemia pääsi juhlimaan hienoa voittoaan.

Maarit Toppinen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon toisella puoliajalla 50 peliminuutin kohdalla. Heidi Rannikko tasoitti pian 1-1 (56 min) ja peli näytti päättyvän pistejakoon, kunnes kotijoukkue ratkaisi voiton edukseen ottelun viimeisestä pelitilanteesta. ”Oli mukava lopetus tälle ottelulle ja koko kaudelle. Hyvä peli, monta maalipaikkaa me tarvitaan yhtä maalia varten ja onneksi nyt onnistuimme viime hetkillä”, KuPS-valmentaja Ali Al-Musawi iloitsi voittopelin jälkeen.

”Hyvä peli meiltä. Tämä ottelu oli alusta asti meidän hallintaa ja me hyödynsimme hyvin ne tilat, joita me tiesimme löytyvän laidoista. Loistavaa taistelua meidän pelaajilta, nyt peli ratkesi lopussa. Jokainen pelaaja voi olla ylpeä itsestään ja tämä on ansaittu voitto. Ajatuksena oli mennä kentälle nauttimaan ja pelata hyvä peli, sillä se tuo hyvän tuloksen. Tätä sarjakautta voi kokonaisuudessaan pitää onnistuneena, päätavoitteet saavutettiin ja hyvä maku tästä sarjakaudesta jää”, Al-Musawi totesi.